fbpx

Track by track: Anna of the North tager dig gennem sit album ‘Dream Girl’

Foto: Ida Fiskaa

Idag udkommer den drømmende elektropop-artist Anna of the Norths andet studiealbum ‘Dream Girl’. Vi har spurgt sangerinden om numrenes tilbliven og betydning. Læs med her.

Siden Anna of the Norths (aka. Anna Lotterud) debutalbum Lovers (2017) udkom, er det gået stærkt for nordmanden, der både har turneret med verdensberømte Anderson Paak, og har samarbejdet med internationale navne som Rejjie Snow, Tyler, The Creator og Snakehips. Man kan derfor roligt sige, at det går strålende for sangerinden, der er gået internationalt. Lovers har høstet meget ros og sangen “Lovers” fra albummet i samme navn, har streamet enormt godt –  over 100.000 gange.

Sangerinden har en enorm charme og flair for sukkersøde, meningsfyldte og ørehængende tekster, tilsat lækre melodier. De velproducerede beats (der bliver lavet af forskellige producere) går smukt hånd i hånd med Lotteruds flotte og karakteristiske stemme. Alt dette gør Anna of the North til en bemærkelsesværdig kunstner, der er værd at holde øje med. Desuden kan du opleve Anna of the North, når hun lægger et smut forbi Pumpehuset i København den 27. november og Atlas i Aarhus den 28. november.

Idag er sangerinden ude med albummet Dream Girl, der indeholder nye såvel som forudgivne hits som “Leaning On Myself”, “Used To Be”, “Playing Games” og “Thank Me Later”. Gennem albummets 13 tracks bliver vi taget med på en rejse, der omhandler det at være kvinde idag, hvordan romantiske forhold ikke behøver at definere én og at være tilfreds med at stå på egne ben, er det vigtigste. Herunder tager sangerinden dig igennem alle numrene og de bagvedliggende tanker.

Dream Girl

– “Dream Girl” handler om at være fuldstændig besat af en person – at være så forelsket og at personen så ikke gengælder det. Men du har stadig et lille håb. Om at det en dag bliver jer to. Alle ved, at kærlighed kan gøre dig lidt skør – for det kommer ikke til at ske. Sangen lyder i sig selv rigtig positiv, men teksten er ret melankolsk. Det er en ulykkelig kærlighedshistorie. Men nogle gange, når tingene bliver lidt for tunge og lidt for triste, er den eneste løsning at grine af det.

Leaning On Myself

– “Leaning On Myself” er min hymne. Jeg har aldrig skrevet en sang, der er så lige i nåleøjet. Det gik ikke op for mig på det tidspunkt, men når jeg lytter til sangen nu, beskriver den bare præcis, hvad jeg gik igennem, da jeg skrev den. Jeg stod ved en korsvej i mit liv. Et sted hvor jeg var nødt til at give slip på nogle mennesker – nogle ‘toxic’ forhold, der var dårlige for mit mentale helbred. Mennesker som trådte på mig og som ville dominere mig. Mennesker som jeg stolede på. Mennesker som jeg elskede. Som også elskede mig. Men vi passede bare ikke sammen. Jeg var bange, for jeg vidste ikke, hvem jeg var, når jeg var helt alene. Det var hårdt. Men at skrive den her sang hjalp. Det er en ’empowering’ sang. Hvis jeg nogensinde føler mig usikker, sætter jeg altid den her på. Og det virker.

Time To Get Over It

– Den her sang blev skrevet på omkring 10 minutter. Det var bare en af dem, som jeg havde brug for at få ud på grund af de følelser, der boblede inde i mig. Jeg blev ved med at se tilbage på det her forhold, der var et stort rod. Jeg ville bare gerne have det ud af mit system – men på samme tid blev jeg ved med at holde fast i det.

My Love

– Den handler om at give slip på mennesker, som du elsker. Når forskelligheder trækker jer fra hinanden, men du stadig elsker personen på afstand. Bittersødt.

Lonely Life

– Vi bliver måske guided af venner, familie eller en psykolog, men vi er altid alene om de beslutninger, vi tager i livet. “Lonely Life” handler om at tage de forkerte beslutninger. Hvordan man tager en beslutning, fordi det føles rigtigt på det tidspunkt og så herefter have fortiden hjemsøge sig. Have skyldfølelse over nogle af de ting, der er sket. Ting man fortryder. Den handler om, hvordan vi er omgivet af andre, men i sidste ende er vi altid alene. Hvordan man kan skylde skylden på andre over ting, der gik galt, når det eneste, vi kan gøre, er at gøre det bedre næste gang.

Interlude

– “Interlude” er bare en sjov ting, vi lavede. Og det endte med at lyde ret godt, så vi beholdte den på pladen.

Thank Me Later

– Der har været så mange sange gennem tiden, som objektiviserede kvinder. Rappere der snakker om hvor sexet en pige er – hvordan de vil købe hende alt. Den her sang, er de sanges modsætning. Den handler om en stærk kvinde med selvværd, som vil tage sig af sin mand. Og hvordan det er ok. Selvom det er lidt gammeldags, er det i nogle grupper stadig forventet, at manden betaler for alting. Det er ikke fair. Og i sidste ende betyder penge ikke noget. Det er kærligheden mellem hinanden, der betyder noget.

Used To Be

– “Used To Be” er et throwback-track om at tænke tilbage på dengang vi var yngre. Dengang vi ikke behøvede at tænke på voksenting. Da vi bare løb rundt i gaderne. Dengang var vi ikke så svære at underholde. Det var nok bare at sparke en bold ind i en væg. Nostalgi.

What We Do For Love

– Sangen er i sig selv meget ydmyg. Den handler om at give sin kærlighed væk, fordi personen har mødt en anden. Vi ved godt alle sammen, at man ikke kan forcere kærlighed.

Playing Games

– Sangen handler om ‘mind games’. Den handler om at være usikker og ikke sikker. Om hvordan vi behandler nogen, vi kan lide, fordi vi er så bange for, at de ikke kan lide os tilbage. Det er ligesom en mur, vi sætter op. Fordi vi ikke vil såres. Nogle gange tager man legene for langt, og man ender med at skubbe personen helt væk.

When Are You Coming Home

– “When Are You Coming Home” er en af de første sange, jeg skrev til albummet. Det er en sjov én. At håbe på at det på et tidspunkt går op for din eneste ene, at du er hans eneste ene. Det har altid været dig.

Reasons feat. Charlie Skien

– “Reasons” er ret personlig. Den handler om at være fortabt i noget. I nogen. Den handler om miskommunikation. Om at prøve virkelig hårdt, men at sidde fast.

If U Wanna

– “If U Wanna” handler om at genbesøge nogen eller noget, du allerede har givet slip på. En historie du gennemgik men hvor slutningen var uklar. Det handler om at ville have den ‘closure’, du aldrig fik.

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com