fbpx

Alex Chilltown bliver personlig og cutter i sin synth på singlen “Drown”

Foto: Jessie Morgan

London-baserede Alex Chilltowns navn er et ordspil på en gammel rockmusiker, og på debutsinglen “Drown” citerer han en ikonisk lyriker. Find ud af hvem her...

Josh Esaw er den faste frontmand på projektet Alex Chilltown. Debutalbummet Eulogies kommer i starten af næste år – nærmere bestemt den 24. januar, og er et meget personligt album. Temaer som angst og identitet præger udgivelsen, og det er en sukkende ode til Alex Chilltowns hjem. Her bliver reflekteret over et klaustrofobisk liv i den asfalt- og betonjungle som hjemmet – Croydon i South London – er.

Navnet Alex Chilltown er et ordspil til Big Star-medlemmet Alex Chiltons navn. Det er et lidt flydende band, der primært består af Esaw som standhaftigt medlem og sangskriver, men med kollaborationer, så bandet består i forskellige variationer og inkarnationer.

På “Drown” er der overordnet tale om dream-pop med en synth der skærer guitar-riffet midtover. Der er et citat fra den amerikanske forfatter og lyriker Sylvia Plath at finde i nummeret: “See life branch in front of / Just like that fabled green fig tree”.

Giv Alex Chilltowns lydunivers et lyt gennem “Drown”:

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com