fbpx

Bette imponerer igen med smuk og følsom single

Foto: Amanda Magnussen

Den talentfulde sangerinde Bette har stormet frem siden 2018, og markeret sig som en prominent artist på den danske musikscene. Nu er hun klar med en ny single, der igen beviser hendes unikke position som den dansksproget R&B-dronning.

Sangerinden Bette Maria Dandanell, der går under kunstnernavnet Bette, har med sin flotte stemme, eftertænksomme og relaterbare tekster, og utroligt fængende melodier i lang tid gjort sig bemærket som en helt særlig popartist i det danske musiklandskab. Blandt Bettes musikrepertoire finder man blandt andet singlerne “Darling” og “Forstår Dig Nok En Dag”, som begge viser sangerindens styrke i det fløjlsbløde R&B-univers. Senest kom den mere eksperimenterende sang “Hører dem ikke”, som udover at blive P3’s uundgåelige, også gav os en ny side af Bette som kunstner.

På sangerindens nyeste udspil “Mærker” fusioneres de mere poppede melodier med et eksperimenterende lydbillede. Nummeret er tilbagelænet og har en lettere melankolsk stemning. Selvom sangen er til den mere rolige og følsomme side kan den dog stadig danses (tæt) til. Teksten er som altid ærlig, eftertænksom og bevæger sig i en enkel, men skarp lyrik. “Mærker” er produceret i samspil med Bettes ‘partner-in-crime’, musikeren Emil Kruse. Man kan med god samvittighed sige, at disse to udgør et match-made-in-heaven, hvad angår musik. Om teksten siger Bette følgende: 

– Sangen skrev jeg efter at jeg havde mødt én, der lavede en masse historier om ting vi skulle sammen. Jeg fandt ret hurtigt ud af, at det kun var historier, men jeg havde alligevel svært ved ikke at forholde mig til dem, og lade det være hvad det var – historier. Sangen handler om at være den afventende i en relation, at være bevidst om det, men på trods af det, at have svært ved at flytte sig fra den.

Bette har kort sagt gjort det igen. Denne single kan næsten ikke andet end at blive taget imod med kyshånd, det bliver den i hvertfald af os – og vi kan kun glæde os til, at se sangerindens soloshow i VEGA den 31. januar. Indtil da varmer vi op med det lækre nye track.

Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com