fbpx

Irske Pillow Queens teaser længeventet debutalbum med singlen “Brothers”

Foto: Vanessa Ifediora

Det Dublin-baserede band har på kort tid skabt et navn for dem selv med deres smukke og delikate indie-rock, og på den nye single beviser Pillow Queens endnu engang hvorfor man skal holde øje med dem.

Pillow Queens udgav i 2018 deres anden demo-EP State of the State, som fulgte op på den anmelderroste EP Calm Girls fra 2016. Disse to udgivelser imponerede ikke kun anmelderne men skaffede også det lille band supportkoncerter for store bands som American Football, Pussy Riot, IDLES og Future Islands. Gruppen har sidenhen fundet sammen med producer Tommy McLaughlin og udgivet de to singler “HowDoILook” og “Gay Girls”. Nu er Pillow Queens klar til at præsentere tredjesinglen “Brothers” fra dette samarbejde, som for alvor starter nedtællingen til debutalbummet i 2020.

På “Brothers” synger bandet om fælles sorg og hvordan det får en til at værdsætte de minder og oplevelser man har sammen med andre, som Pillow Queens selv forklarer:

Teksten i verset fremviser øjebliksbilleder af eftervirkningen fra et tab af en ven i en tæt knyttet gruppe. Et element af frygt løber igennem sangen, da dette pludselige dødsfald får en til at kigge rundt i gruppen, og gør en bange for, at det kunne ske igen.

Bandet har sammen med filmproduceren Kate Dolan skabt en smuk cinematisk musikvideo til sangen, som indrammer den broderlige kærlighed til ens venner. Se den medrivende video herunder:

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com