fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 45

Foto: Jane // Asbjørn Rosenlund

UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af godterne herunder.

Jane – “Stay”

Den københavnske R&B duo Jane er ude med debutsinglen “Stay” i dag. Den elektroniske duo består af de to unge sangskrivere Johanne Frandsen og Jason Cameron, som mødtes omkring et fælles behov for at bruge musikken som en form for selvterapi. På “Stay” bliver vi præsenteret for en klassisk R&B lyd i form af en drømmende og sikker vokal understøttet af flotte harmonier. Men på singlen åbner Jane også op for genre-eksperimenter i form af 80´er inspirerede synthesizers og hip-hop beats. Alt dette bliver pakket ind i en fortælling om ung kærlighed, der beskriver et usundt forhold, og de kompromiser man bliver nødt til at indgå for at få det til at fungere. Alt i alt er “Stay” en intens men ærlig fortælling og produktion, og en fantastisk debut for den unge duo.

SebastiAn – “Doorman feat. Syd”

Den franske producer SebastiAn udgiver i dag det længeventede album Thirst, som følger op på hans anmelderroste debut Total fra 2011. På det nye album kan man blandt andet finde “Sober” – hvis ekstravagante musikvideo du kan læse om her – og det fantastiske nummer “Doorman”, som feature det tidligere Odd Future medlem Syd på vokal. På “Doorman” bliver vi mødt af den klassiske French Electro lyd, som SebastiAn og hans pladeselskab Ed Banger Records har været med til at forme i form af artister som Justice og Mr. Oizo. Med producer credits på internationale succeser som Frank Oceans klassiske Blonde album, er SebastiAn en kunstner, der har styr på sit kram, hvilket han også beviser på “Doorman” og dens overdådige produktion.

Tim Atlas – “Crime of Passion”

Tim Atlas skriver R&B-inspireret indiepop med base i Los Angeles, og er i dag aktuel med sin nye EP Together Lonely. I den anledning har han offentliggjort singlen “Crime of Passion”. På denne sang har Tim Atlas fundet ind til midten af sin indie-kerne, og vender derfor blikket lidt væk sine hans R&B- og soulrødder. Dette har medført et uptempo track med et tight beat og et drømmende synth-univers, som går godt sammen med Tim Atlas’ ungdommelige energi. “Crime of Passion” handler om udholdenhed i kærlighed, og den angst det kan medføre, men beskriver samtidig også den sikkerhed som et forhold medfører.

Ellers tilføjet:

Specific Moments – “We All Should Have Known”
Linae – “Right There”
ARES – “Ghosts”
LIA – “Feed Me”
Col3trane – “Rendezvous”
The Trusted – “Wild Love”
Easy Life – “Sangria feat. Arlo Parks”
When Saints Go Machine – “Sky’s Blue Inside”
ROSALÍA – “A Pale”
OK OK – “Lightyear”
The Shanghai Restoration Project – “Jazzy Grandma”
FKA twigs – “Fallen Alien”
AWOLNATION – “The Best”
Iggy Azalea – “Lola”
Doja Cat – “Cyber Sex”
Bishop Briggs – “CAN YOU HEAR ME NOW?”
Beck – “Dark Places”
The Naked and Famous – “Sunseeker”
Jessie Ware – “Mirage (Don’t Stop)”
Chymes – “Sleepless”
Josie Man – “Colours”
LORYN – “Something New”

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com