fbpx

Nelson Can – So Long Desire

Foto: Sarah Buthmann
Label: Alcopop! Records
Udgivelsesdato: Fredag den 31. januar 2020

Nelson Cans sprudlende album ‘So Long Desire’ er rock i topklasse. Desværre bliver dét, det sidste vi ser til den succesrige trio. 

Nelson Can – So Long Desire
4 / 5 Reviewer
Rating4

Nelson Can er i den grad tilbage på den danske musikscene efter seks års pause. Ikke nok med, at de udgiver deres første hele album i flere år, så annoncerer de samtidig, at deres succesrige samarbejde stopper. 

“Fredag d. 31. januar, udsender vi vores album ‘So Long Desire’, og med dén plade siger vi farvel”, skrev de tre kvinder på deres fælles Instagram for en uges tid siden. Og hvis ikke forventningerne og presset var stort nok før udgivelsen, så har den alternative rockgruppe i hvert fald selv sørget for lidt ekstra vægt på skuldrene nu. 

Men bare rolig; de slipper ganske udmærket fra det. 

De tre kunstnere, der har lavet musik sammen i ni år, tager et skridt videre på dette album og leverer en mere flekterende og intens udgave af det band, som vi tidligere har lært at kende gennem hits som “Miracle” og “Break Down Your Walls”der blandt andet har været P3s uundgåelige. 

For som albummets åbningsnummer så fint indikerer, er de tre musikere virkelig Ambitious. Nelson Can begiver sig ud på nyt område for at erobre nyt territorie; de velkendte Nelson Can-elementer bas, trommer og vokal, bliver på So Long Desire suppleret af blandt andet en syntheziser, der tilfører bandet noget kompleksitet, de måske tidligere har manglet i den ellers meget simple band-konstellation. Den nye lyd kommer til udtryk i numre som “Madness”, “Limelight” og “I Wanna Be With You”, hvoraf sidstnævnte er deres vel nok mest slagkraftige banger til dato. 

“This is a Fleetwood Mac moment”, som forsanger Selina Gin åbner med i netop “I Wanna Be With You”, tilfører blot en smule ekstra pres til de i forvejen tyngede skuldre. Det er ikke hvem som helst, der kan slippe af sted med sådan en sammenligning – og slet ikke på det album, der sætter punktummet for en fælles karriere. Desuden rummer albummet to mellemstykker, hvoraf det ene danner introduktionen til “I Wanna Be With You” – en ganske original idé, hvor man kan høre en lidt rodet samtalen i bandets studie. 

Med de nye toner, den måske lidt for højtragende arrogance og det nært forestående exit fra musikken som samlet gruppe, kunne man let tro, at trioen ville forfalde til sentimentale og klichéfyldte tekster om kærligheden til det hjertebarn, som de nu i fællesskab siger farvel til. Helt sådan forholder det sig nu ikke. For selvom albummet sommetider er ganske tyndt på tekstsiden, rammer Nelson Can virkelig også plet et par gange. Eksempelvis i den pre-udgivet single “Madness”, der virkelig cementerer musikkens stærke følelser. Det er i sådan et nummer, svært at forestille sig en bedre afsluttende hilsen til den danske musikscene. 

Nelson Can har i de sidste 10 år fyldt os med rock i en særdeles anderledes udgave. De har udgivet tre EP’er og nu to album, hvoraf So Long Desire må siges at være karrierens højdepunkt. 

Tags:
Kristian Paris
Kristianparis@bandsoftomorrow.com