fbpx

Spørgsmålet er ikke, hvad du skal lytte til – men HVEM

Foto: Linda Henriksen

Den danske duo HVEM inviterer os ind i deres elektronisk pop-univers fyldt med kontraster. I dag udkom deres debutsingle “Alt på spil”, og med den er de godt skudt afsted.

HVEMs debutsingle er som en rumrejse. Det starter stille ud, og langsomt sættes jorden i vibrationer af den dybe bas. Motoren der får det hele til at lette, er den kraftfulde vokal, der ved take-off ledsages af storslåede og svævende synths, som prydes med percussion. I løbet af sangen føres vi længere og længere væk, til det sted hvor vi glemmer både tid og rum. 

Duo’en består af Emilie Kastrup og Jeppe Næss-Schmidt som har hjemme i København. Her har de indtil nu fokuseret på at spille live og udforme deres visuelle udtryk på en scene. Nu er de klar til at ændre fokus og tager med “Alt på spil” skridtet ind på streamingtjenesterne.

Sangen domineres af kontraster. Den instrumentale side formår på samme tid både at være storslået og sårbar. Kompleks og minimalistisk. Euforisk og melankolsk. HVEM mestrer samplingens kunst og er skarpe i at skabe deres helt egen lyd. Der eksperimenteres omhyggeligt med mange forskellige lyde, hvilket gør nummeret detaljeret og eventyrligt.

De dansksprogede tekster, der viser at bandet har noget på hjerte, fortæller om den styrke der ligger i os alle og bare venter på at blive sat i spil.

Dette er ikke kun et band der fungerer godt i høretelefonerne. HVEM formår også at skabe koncertoplevelser af en helt særlig karakter. Her tales der til følelserne, både de ubehagelige og de dejlige, og der skabes en nærmest hypnotisk fascination. 

HVEM udviser stort potentiale for at blive en kommende stjerne på den elektroniske himmel, og du kan høre deres debut nummer “Alt På Spil” lige her:

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com