fbpx

Blandt 11 nye navne på plakaten til Heartland Festival finder vi to legender

Foto: Beck // PR

I dag offentliggører den fynske festival 11 nye navne til deres musikprogram. Line-uppet bliver blandt andet udvidet med Beck og The Beach Boys-legenden Brian Wilson.

Intet mindre end to levende legender kan gøre det, på Heartland Festivals annoncering af en lækker musikpakke i dag. Hvem har ikke sunget med på amerikanske Becks storhit “Loser”, der er gået hen og blevet en klassiker i nyere tid? Den yderst produktive kunstner udgav i efteråret 2019 sit 14. album, Hyperspace, der ligger udenfor alle genrekonventioner. Med dette navn på plakaten er der i den grad lagt op til fællessang i Heatlands smukke omgivelser. Med tidligere The Beach Boys medlem, Brian Wilson, der var den helt store drivkraft bag det legendariske album Pet sounds, tilføjer Heartland endnu en crowdpleaser og fællessangskreerende artist til line-uppet. Med et massivt bagkatalog i både solo- og The Beach Boys-format vil der også her være klassikergaranti.

Femi Kuti ses som en af dem, der cementerede afrobeat-genren. Udover at kunne prale med at være indehaver af den imponerende verdensrekord i at holde den samme tone på saxofon i længst tid – nemlig hele 51 minutter og 35 sekunder – kan den 57-årige musiker prale af imponerende bedrifter indenfor verdensmusik, og af altid at skabe en dansefest.

Vi kan heller ikke få armende ned over annonceringen af det elektroniske house inspirerede band Spleen United, der blandt andet er kendt for deres deres højenergiske koncerter. Det samme gælder for det nye projekt Hugorm, der har Simon Kvam i spidsen. Simon beskriver bedst selv deres lyd som: – Massive Attack møder Malk De Koijn møder Prodigy møder Post Malone møder Love Shop møder Beastie Boys.

Derudover er der blandt annonceringen tre navne, der skal spille til konceptet ‘Acoustic evenings’, der startede i 2019. José González, Claus Hempler og Annika Aakjær, skal alle tre spille akustiske koncerter i Talks-teltets hyggelige omgivelser.

Ulrik Ørum-Petersen, direktør og musikchef for Heartland Festival, siger:

Med dagens offentliggørelser er vi 80% i mål med musikprogrammet på Heartland. Jeg er virkelig stolt over, at vi igen i år kan præsentere et så ambitiøst og varieret line-up, med stor tyngde i toppen og masser af kvalitet ned gennem hele programmet. Det er en kæmpe ære at kunne lægge scene til en levende legende som Brian Wilson, ligesom jeg også ser særligt frem til, at store internationale navne som Beck, Cat Power og Femi Kuti indtager vores scener til sommer. Jeg er ikke i tvivl om, at der venter os nogle mindeværdige musikalske øjeblikke til maj i Egeskov Slots magiske omgivelser.”

Festivalen løber i år fra fredag den 29. maj til søndag den 31. maj, hvor Egeskov Slotspark på Midtfyn igen lægger omgivelser til. Nu vi kan vi bare gå og glæde os til de resterende 20 %, der bliver afsløret de kommende uger og måneder.

Dagens annonceringer:

Annika Aakjær
Beck (US)
Brian Wilson (US)
Cat Power (US)
Claus Hempler
Femi Kuti (UK/NG)
Hugorm
José González (SE/RA)
L’Imperatrice (F)
Spleen United
The Avalanches (AUS)

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com