fbpx

FORPREMIERE: Lihme fortæller dragende historier med sin melankolske vokal på ny single

Foto: Julie Montauk

Den forførende indie-ballade “Instigator” lyder som en ny klassiker, der bevæger hjertet med en kraftfuld melankolsk vokal og dybe basgange.

Det at være igangsætter kræver både styrke, mod og tillid til en selv. Samtidig må man være sårbar og skubbe al fornuft og tålmodighed til side. Det udtrykker aarhusianske singer-songwriter Lihme (Silje Marie) på sin nyeste single, “Instigator”.

Her sætter de stemningsfyldte percussions, det tilbagelænede bas-riff og Silje Maries luftige vokal stilen for Lihmes kommende debut-EP Songs To Wear. Om EP’en fortæller Silje Marie selv:

– Jeg skriver musik baseret på en følelsesmæssig undren, uklarhed og tvivl, som jeg undersøger gennem sangskrivnings- og kompositionsprocessen. Min ambition er at folk der lytter til mine sange, mærker og undres over de følelsesmæssige nuancer som er til stede i dem selv: musikken skal ikke give svar, men åbne op for at lytteren lytter til sig selv.

Lihme er uden tvivl en historiefortæller, og kan meget vel være et eksempel på en engelsksproget Katinka. De relaterbare emner underbygges af en enkelt organisk lydbillede, der ulmer af mystik og melankoli, men også råstyrke og mod.

Vi glæder os til flere udspil fra Lihme i den nærmeste fremtid. Indtil da, kan du give “Instigator” et eksklusivt lyt lige her, selvom singlen først rammer streamingtjenesterne i morgen:

Tags:
Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com