fbpx

Meryem Aboulouafa udgiver algerisk festsang med tilhørende musikvideo

Foto: Leslie David og Lisa Paclet

Meryem Aboulouafa er ude med sin anden single fra sit kommende album. Modsat den første single, hvor hun sang på engelsk, har hun valgt at indspille en gammel algerisk festsang, som dog er ligeså rørende som den første.

Meryem Aboulouafa er født og opvokset i den Marokkanske by Casablanca. Hun har fornyligt annonceret at hendes debutalbum Meryem, som til dels er skrevet i Marokko og til dels i Paris, udkommer den 27. marts. Vi skrev om Meryems første single og om hvordan hendes stemme var omdrejningspunktet for det kommende album. Og stemmen er i hvertfald det der er i højsædet på hendes nye single ”Ya Qalbi”, som originalt er en Algerisk festsang i den Arabisk-Andalusiske sangskat. Selv fortæller Meryem om sangen:

Jeg opdagede sangen i en skrøbelig periode, hvor jeg manglede emotionelt klarsyn til at konfrontere nogle særlige begivenheder i mit liv med distance og objektivitet. Sangens lyrik gav mig sindsro og klarhed. I Francesco Santalucias studie sang jeg “Ya Qalbi” som en gregoriansk sang, formodentlig under inspiration fra mine lange gåture og lange pauser i basilikaer og andre kirker i Rom. Francesco skubbede til det hele ved at tilføje vokaleffekter for til sidst at finde tilfredsstillelse ved at bruge en vocoder, der skabte en kontrast og fin balance mellem det traditionelle og det moderne.

Musikvideoen til nummeret er minimalistisk, men dragende. En grafisk baggrund som landskab af vand og ørken, bevæger sig langsomt og flydende bagved en sort ramme hvor Meryem langsomt drejer om sin egen akse. Skiftende stemninger og udtryk bevæger sig ind og ud af skyggerne og gør videoen smuk og personlig. Se videoen og lyt til den smukke sang herunder.

Musikvideo af Leslie David og Lisa Paclet

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com