fbpx

Villages fortolker “Ashes to Ashes” på deres nye single og pryder sangen med tilhørende musikvideo

Foto: Dylan Chew

Nogle gange er der bare sange man ikke kan slippe. Sådan var det for det canadiske band Villages som har indspillet Lou Reeds “Ashes to Ashes”. Sammen med indspilningen har de udgivet en meget speciel musikvideo, med klip fra deres hjemstavn i 1950’erne.

Villages, et firmandsband fra Cape Breton – Nova Scotia i Canada, havde egentlig besluttet at flytte til storbyen og skrive indie-sange, men kunne på en eller anden måde ikke slippe højlandet og deres hjemby. Det resulterede i en EP og efterfølgende et album fyldt med folknumre, inspireret af ældre bands som the Dubliners og Runrig. De har fundet en måde at bruge det keltiske og blande det med mere tidssvarende instrumenter og lyde. 

Bandet har for første gang indspillet et ikke-originalt nummer, ”Ashes to Ashes” af Lou Reed, efter at de havde spillet den live over en længere periode. De fortæller selv om nummeret:

– At indspille ”Cremation (Ashes to Ashes)” var en fantastisk lærerig erfaring. Ved kun at have indspillet originalt materiale før, var det noget af en test at forsøge at yde så mesterlig sangskrivning retfærdighed. Vi distancerede os med vilje, fra det originale nummer i måneder, for at Lou Reeds melodier skulle få nye former og lade vores egen indflydelse synke ind. 

Den tilhørende musikvideo er en film fra Cape Breton i slut 1950’erne, skudt i 8mm. Billederne er fra et familiemedlem på en fiskerbåd, sejlende og arbejdende på havet, som filmer omgivelserne og andre både. En helt perfekt film til den smukke sang om det kulsorte hav. Villages husker os på at det er nemt nok at forlade vores hjem, men svært for hjemmet at forlade os. Se videoen herunder og drøm dig væk til Cape Breton. 

Tags:
Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com