fbpx

Ecstacy in Order har udgivet endnu en stærk single til albummet ‘XIO2’, som udkommer i dag

Foto: Niklas Vindelev

Bandet Ecstasy in Order fra det uafhængige musikkollektiv Vellness Plader, er i dag ude med deres debutalbum ‘XIO2’ og deres tredje single “Coincidence”. fra albummet.

Det er et godt stykke tid siden vi skrev om Ecstasy in Order her på redaktionen. Vi glædede os enormt meget til deres koncert i opvarmningsdagene på Roskilde Festival i 2018, men de har siden da ikke udgivet så forfærdelig meget. Det bliver der lavet om på i dag, da de udgiver deres første fuldlængde album XIO2. I forbindelse med dette har de udsendt den tredje single ”Coincidence” til albummet. Om albummet og singlen fortæller de tre barndomsvenner:

– Vi har skabt ‘XIO2’ som en refleksion over en matematisk og rationel virkelighedsanskuelse, og er det mest formfuldendte værk fra vores hænder til dato. Med ‘XIO2’ har vi frembragt et udtryk, som er grovere og tungere, men for os mere ærligt. Pladen bearbejder voldsomme nederlag, men rummer også store ekstatiske udladninger, og bliver dermed mere intens, end tidligere udgivelser. “Coincidence” er på mange måder et track, der indebærer alt det.

”Coinsidence” bruger, ligesom Ecstasy in Orders andre numre, mange forskellige referencerammer. Sangen er en messende omgang indiepunk, der med lækre elektropoplyde prædiker ”How can it only be coinsidence? Det er et dragende nummer, der med den larmende vokal har udfyldt et tom rum i dansk musik.

Ud over “Coincidence” har de udsendt singlerne “Logic State” og “Look at Me Like That”. Den sidste blev lavet sammen med Emma Acs, som blev nomineret til årets sang til dette års Steppeulvene.

Lyt til “Coincidence” herunder:

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com