fbpx

Little Dragon – New Me, Same Us

Foto: Ellen Edmar
Label: Ninja Tune
Udgivelsesdato: Fredag den 27. marts

Med næsten 25 år og fem album bag sig er den svenske kvartet Little Dragon særdeles rutinerede. Alligevel formår de på dette album at forny sig på en måde, der kan misunde selv de mest erfarne musikere. 

Little Dragon – New Me, Same Us
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Den svensk-japanske forsangerinde Yukimi Nagano er et af de mest opløftende elementer på svenskernes nye album. Hendes stemme fremstår lige så selvsikker som altid, selvom alting ikke er som det plejer. For der er noget, der har ændret sig. Little Dragon er blevet en anelse mindre elektroniske og mere poppet – og det klæder dem. Nagano er god, men albummet kommer endnu mere til sin ret, når vokalen udelades og det kun er musikken i fokus. For eksempel på det fire minutter lange nummer “New Fiction”, hvor Håkan Wirenstrand fortryller alle med sit solospil. 

Teksterne bærer mere præg af Same end af New, hvilket i sig selv måske er lidt skuffende. Men ikke desto mindre har det aldrig været tekstuniverset Little Dragon har haft størst gennemslagskraft med. I stedet indkapsler albummet ganske forrygende stemninger og følelser om det at være blevet voksne sammen, at have en karriere og blive modne sammen. 

Selvom Little Dragon, som nævnt har fornyet sig rent musikalsk, går det ikke helt i længden. For de helt gamle fans må New Me, Same Us-albummet være attraktivt at få serveret, men for os der så frem til at finde ud af hvad New me-deklarationen gemte på, bliver man desværre en smule skuffet. Det er ikke helt en ny begyndelse, men nærmere en ny sæson af en serie, hvor setup, genre og karakterer er som de plejer. 

Numrene “Hold on” og “Where You Belong” står uden tvivl stærkest på dette album, og fungerer samtidig som et overordnet udtryk for kvartettens albumkarriere; Little Dragon er fanget i en ring, hvor de laver ganske god yderst professionelt og gennemarbejdet musik – men der mangler noget. Jeg savner det sidste magiske touch, der føder en ægte banger af sig, og derfor holder albummet desværre ikke hele vejen til målstregen for mig. 

Kristian Paris
Kristianparis@bandsoftomorrow.com