fbpx

To Absent Friends kombinerer poetisk lyrik med ørehængende guitarriffs på den nye single “Frontdoorstep”

Foto: William Dinesen

Den rockede kvintet To Absent Friends slap i fredags deres anden single i 2020, nummeret “Frontdoorstep”. Her regerer et melankolsk lyrisk univers, båret af smukke guitarmelodier.

De fem indierockere fra To Absent Friends slentrer gennem regnfulde gader, der alle ender det samme sted i musikvideoen til den nye single “Frontdoorstep”. Bandet har før været vores Ugens Upcoming, efter de slap den dragende single “Take It Or Leave It”, der i den grad bringer associationer indierock-bandet Arctic Monkeys. På den nye single skaber bandet en unik lyd, og forsanger Jonas Johansson cementerer sig som talentfuld sangskriver, med det yderst poetiske og billedlige tekstunivers, som ligger bag. Om nummeret fortæller han:

Sangen handler om at være total-indspundet i det klistrende net af ikke-gengældte følelser. Om at være fanget så langt inde i illusionen og dens vakuum, at man ikke længere kan gribe om realiteten, trods den står lysende klart. Man bliver desillusioneret. Man bliver naiv. Man lukker øjnene for realiteten, for sandheden, jalousien, vreden, og for ulykkens konsekvenser, fordi det gør så forbandet ondt.

Se musikvideoen, og hør den melankolske single her, og varm op første del af bandets debutalbum, der rammer gaden den 5. juni.

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com