fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 14

Foto: Emil Kruse // Claudia Vega

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. I denne uge er der i hvertfald lidt for en hver smag. Listen indeholder både alternativ jazz, dansk top-pop, norsk indie-rock og meget mere. Vi er glade for at præsentere jer for ugens vigtigste albumudgivelser. 

Athletic Progression – Athletic Progression

Den aarhusianske trio Athletic Progression er ude med deres selvbetitlede EP, der blandt andet bærer på dobbeltsinglen “EMMELEV” / “3POINTPLAY”. Her kan man nyde bandets bredtspændende jazzede og elektroniske produktioner, med hele 13 tracks fordelt ud på 35 minutter. Deres instrumentale numre er et friskt pust til den danske musikscene, og gør også, at bandet har fået en dedikeret fanskare, der dyrker deres moderne og ungdommelige jazz. De musikalske atleter skal blandt andet spille på  Heartland Festivals Prxjects Stage, i forbindelse med et nyt koncept, der går under navnet Formiddagsjazz. Du kan lære de tre fyre bedre og kende med vores 10 hurtige.

Emil Kruse – Side A

Den allerede veletablerede pop-komet Emil Kruse har i dag delt albummet Side A, der er første del af det samlede værk DECEMBER, som udkommer inden 2020 er omme. Med sig på udgivelsen har han stærke features i form af KIDD, Benjamin Hav fra Benal og Tobias Rahim. Blandt pladens seks numre finder man blandt andet singlen “La Det Gå”, der skildrer livet i 20’erne og alt hvad det indebærer. Sidste sommers super-hit “Air Tonight” med Benjamin Hav, har også fået plads på udgivelsen, og er stadig lige så uimodståelig som første gang man dansede til den. Musikeren både rapper og synger sig vej ind i Danmarks hjerter, med tilbagelænede og dansable tracks, der lægger op til fællessang.

Kakkmaddafakka – Ontas?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er ret så begejstrede for det glædesspredende indiepoppede norske band Kakkmaddafakka. Da de udkom med førstesinglen “Baby” fra det nye album Ontas?, slog de benene væk under os med ørehængende melodier og utrættelig energi. Den seneste single “Echoes” har også fundet vej ind på pladen, med sit dystre diskobeat og mere melankolske stemning. Bandet nåede akkurat at fyre op for noget af en fest i Store VEGA, inden koncerter blev en umulighed, og det fik vi dette skønne galleri ud af, hvor man virkelig fornemmer de norske gutters usammenlignelige dynamik på en scene. Vi har i dagens anledning også udgivet et interview med bandet, hvor de tager os igennem albummets sange ‘track by track’.

Simen Lyngroth – Looking for the Spark Like I’ts Just Around the Corner

Den unge nordmand Simen Lyngroth er ude med albummet Looking for the Spark Like I’ts Just Around the Corner, som er spækket med lækker vokal, indie-poppede guitarriffs og smukke harmonier. Den første smagsprøve fra albummet var “Time”, der udtrykker stor lidenskab og energi. Senere fik vi den rørende hymne “Morning Light” og den eksperimenterende og melodramatiske single “Muse”. I sin samlede længde udgør albummet 35 minutters unik lytteoplevelse, fordelt over 10 tracks, der tager dig igennem alle følelser på spektret. Det er uden tvivl et album man kan høre utallige gange, og stadig opdage nye aspekter og elementer af det, ved hvert lyt.

Yves Tumor – Heaven To A Tortured Mind

»Yves Tumor, der bærer det civile navn Sean Bowie, er ikke bange for at afprøve forskellige retninger og undersøge mulighederne for, hvad musik kan.« Sådan skrev vores skribent, da den talentfulde musiker slap sin kærlighedssyge single “Kerosene!”. Multiinstrumentalisten bringer elementer fra både pop, R&B og rock til sine medrivende støjeksperimenter, og er en forgænger for den karakteristiske lyd, han leverer. I tirsdags slap Yves Tumor dobbeltsinglen “Romanticist” / “Dream Palette”, hvor han får fint besøg af henholdsvis Kelsey Lu og Julia Cumming, og disse to tracks er selvfølgelig også af finde på det nye album Heaven To A Tortured Mind. Live er Yves Tumor også noget af en oplevelse, og fredag den 24. maj kan man forhåbentlig få lov at træde ind i producerens mystiske og surrealistiske univers, hvis da Lille VEGA får lov at lukke op for publikum til den tid.

Gå heller ikke glip af:

A Choir of Ghosts – An Ounce of Gold
Auður – Ijós
Båd – Båd
De nøgne øjne – Når du skifter mening
Empress Of – I’m Your Empress Of
I, the Mountain – Little Wild
Julie Michelsen – Egotripper Midway
Kiana Léde – KIKI
Louis Valuta – Farven Lilla
Maximillian – Still Alive
Sebastian Lind – Never See You Like That
The Burma – Sugar Moonlight
The Little Hands Of Asphalt – Half Empty
Thundercat – It Is What It Is
Ventil – Fluidum

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com