fbpx

10 sange til at kickstarte din sommer

Foto: M.I.L.K // Tue Bliechfeldt

Vi er godt på vej ind i de solrige sommermåneder, og derfor har vi samlet en guide, der har til formål at kickstarte din sommer og give dig en glæde over, at der er mange flere sommerdage og lyse nætter i vente!

Er du også helt klar til at have ferie? Til at skulle i sommerhus? Til at skulle på stranden? Til at grille og drikke øl i aftensolen? Vi er i hvert fald klar til sommeren – og på trods af COVID-19, der har gjort, at vi ikke kan tage til udlandet, er vi dog stadig glade over, at sommeren ikke helt er aflyst. For der er forhåbentlig mange varme dage i vente herhjemme. Vi har i denne guide samlet en liste over sange, der får os til at glæde os endnu mere over sommeren, og som alle minder os om lange lyse nætter i godt selskab. Dyk ned i listen og kickstart din sommer med disse 10 sange – nye som ældre hits.

Dagny – “Somebody”

Der er ikke nogen tvivl om, at Dagny har taget hele verden med storm med sit gennemførte pop-udtryk. Sangen “Somebody” udkom i starten af maj og har allerede samlet over fire millioner streams på Spotify. Der er god grund til at skrue helt op for volumen på denne sang. Den fortæller en smuk kærlighedshistorie, og den euforiske følelse, Dagny bringer frem i sangen, får én til at mindes de smukke kærlighedsaftener. Der er en nostalgisk og smuk vibe i sangen, der bestemt vil være et godt soundtrack til din sommer. I øvrigt er de øvrige sange på artistens nyligt udgivne EP Strangers / Lovers ingen undtagelse.

Tove Lo – “Disco Tits”

Man kan næsten ikke sige Tove Lo uden også at sige “Disco Tits”. Udover hendes mega hit “Stay High (Habits)”, der har opnået knap en halv milliard streams, kan man vist roligt sige, at sangen “Disco Tit” blev et af 2019s helt store sommerbangers. Sangen blev spillet på repeat over hele landets festivaler – med god grund. Den er – udover at besidde et lækkert beat og en sangbar melodi – et ret anderledes bud på en vild popsang. Den indeholder nemlig mange unikke elementer – heriblandt en pitchet vokal og en synths, der er yderst gennemtrægende. Selvfølgelig trænger Tove Los helt igennem fantastiske personlighed igennem, hvilket jo næsten er det bedste ved nummeret.

Lord Siva – “Lang Tid Siden”

Hvis man ikke har bemærket Lord Sivas megasucces efter udgivelsen af albummet Lys, så vil man nok komme til at lægge mærke til musikken i løbet af sommeren. Lord Siva har slået benene væk under os med sin særegne vokal, og med megahittet “Paris”, der er udgivet i samarbejde med Vera (et samarbejde som i øvrigt fungerer exceptionel godt), vendte artisten sidste år stærkt tilbage efter at have holdt en udgivelsespause på et par år. I marts i år udgav han så albummet Lys, der er noget helt andet end samarbejdet med Vera. Musikken har en mere hiphoppet urban-vibe, hvor Lord Sivas lyriske univers får frit slag. Vokalen er det meste af tiden autotunet – i stil med Kanye West – hvilket netop er med til at give lyden noget kant.

Emil Kruse feat. Benjamin Hav – “Air Tonight”

Hvis man sidste år var på en af landet mange festivaler, kunne man nok ikke undgå at høre mega hittet “Air Tonight” rundt omkring i de forskellige camps. Benjamin Hav og Emil Kruses samarbejde blev for alvor et hit i 2019 og er mindst ligeså passende til denne sommer. De tætte og gennemførte rim leveret af de to artister – og kombineret med en stærk produktion – gjorde os glade i låget, og “Air Tonight” er fortsat et hit, man kan finde på vores yndlings fest-playlister. Skru helt op for nummeret og lad dig forføre af de to rappers stærke flow.

Scarlet Plesure – “SOS”

Den danske poptrio-sensation Scarlet Pleasure er efterhånden kendt for at levere hit efter hit til de danske playlister. Deres numre har en helt særlig vibe, der får os til at søge dansegulvet gang på gang. Og deres nye nummer “SOS” fra maj er ingen undtagelse. Med dansable beats og en sprød melodi får serveret et vaske ægte sommerhit, som man med stor sandsynlighed vil komme til at støde meget på til sommer. Kan man ikke få nok af poptrioen kan man passende finde inspiration til nye kunstnere via vores guide her.

Dua Lipa – “Break My Heart”

Tilbage i marts måned udgav Dua Lipa måske dette års mest streamede album Future Nostalgia som en gave til hele verden. Albummet indeholder hits på hits og har sprunget alle streamingtjenesterne i luften. De gennemførte pop-bangers bæres af disco-inspirerede synths og tunge bas-gange. På nummeret “Break My Heart” får vi serveret et dansabelt beat, og Dua Lipas helt igennem fejlfrie vokal leverer et følsomt og kraftfuldt lyrisk univers, der kun kan være enhver festglad persons største glæde. Derfor er der næsten ingen tvivl om, at Dua Lipa fortsat vil trække mange streams til sommer.

M.I.L.K – “Summertime”

Den danske artist M.I.L.K. er en af de bedste leverandørerer indenfor vaskeægte sommermusik. Det har han bevist utallige gange efterhånden, og hans nye single “Summertime”, der som titlen antyder emmer af sommer og sol, er ingen undtagelse. Her synger han om sol, sommer og god stemning, og det hele bliver understøttet en lækker pop-vibe blandet med lidt funk, disco og soul. Hele molivitten er farverig og fyldt med optimistiske melodier, der gør os glade i låget. Findes der noget bedre som startskud til sommeren?

The Weeknd feat. Daft Punk – “I Feel It Coming”

Titlen til The Weeknd og Daft Punks mega hit “I Feel It Coming” siger næsten sig selv. Der opstår hurtigt en følelse af forventningens glæde, når dette nummer kommer på. Daft Punk er kendt for at skabe nogle af de mest spillede hits, der passer perfekt til udendørs fest og farver. Der er noget håbefuldt i sangen, og på trods af det tilbagelænede beat fornemmer man i omkvædet, at noget rent faktisk vil komme. Vi er i hvert fald ikke i tvivl om, at “I Feel It Coming” kan sætte en god stemning i gang hos de fleste!

FOOL – “Someone Said”

Så skal vi tilbage til det danske – for her finder man nemlig et fremadstormende band, der gang på gang har formået at slå benene væk under undertegnede. Der er selvfølgelig tale om pop-duoen FOOL, der siden debutsinglen “Live A Little”, som udkom i 2017, har taget den danske popscene med storm. Deres musik er proppet med lækre beats og legesyge tekster, der rækker en hånd ud til det unge publikum. De har netop udgivet singlen “Someone Said”, der på alle måder er et værdigt sommerhit. Deres poppede univers bliver her båret af et lækkert hiphopbeat, der passer perfekt til de dansable rytmer. Der er god grund til at skrue helt op for FOOL og deres splinternye single “Someone Said”.

Phlake – “Slip Away”

Duoen Phlake udgav fornyligt deres tredje album i rækken. Albummet The Illegal Download Of Your Soul har ‘Mercedes The Virus’ som feature på alle albummets numre – og til manges overraskelse blev det afsløret, at hun i virkeligheden ikke findes, men at det er forsanger Mads Bos stemme, der blot er pitchet op. Men det gør ikke “Slip Away” – der allerede har fået over tre millioner streams på Spotify – mindre god. Phlake har særligt styr på, hvordan man blander glade toner og melankoli, hvilket de beviser på hittet “Slip Away”.

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com