fbpx

Ugens Upcoming: OLLIE

Foto: Sebastian Vistisen Toft

Vi er klar med Ugens Upcoming. Og i dag har vi fornøjelsen af at have den super seje OLLIE med, som blandt andet ser sig som et specielt magisk væsen og blev inspireret til at starte på musikken fra en bestemt skuespillerinde. Læs med og få svarene.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Her på redaktionen er vi vilde med OLLIE! Hun er en ny artist, der med sine tre singler har lagt stilen med sin edgy pop lyd, hvor hun ikke lægger skjul på noget eller er bange for at vise, hvem der bestemmer. Hun drømmer om at skabe musik til andres liv og komme ind under huden på folk. OLLIE er en kvinde med ben i næsen, og nu kan du heldigvis blive klogere på hende som artist lige her.

Hvem er OLLIE

– Ollie betyder alfehær, hvilket jeg egentlig synes passer meget godt på mig. Jeg føler mig meget som en lille magisk alf.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Min lyd ændrer sig fra dag til dag. Jeg har ingen lyd. Men hvis jeg skal vælge nogle ord, som jeg håber lytteren ser for sig, så ville jeg vælge “legende”, “naiv” & “magisk”. 

Hvordan startede du?

– Vi skal mange år tilbage…. Jeg var 11 år og havde netop set filmen “Freaky Friday” med Lindsay Lohan. I filmen spiller hun pigen Anna, som spiller guitar og synger i band. Jeg var fuldstændig fortabt. Ugen efter begyndte jeg til guitar. Da jeg kunne spille 4 akkorder, skrev jeg min første sang. På det tidspunkt var jeg overbevist om, at jeg ikke kunne synge og derfor fik jeg mine veninder til at synge mine sange. Efterhånden åbnede jeg op og begyndte selv at synge sangene. Jeg kan dog sommetider stadig få følelsen af, at det ikke er mig der synger. 

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik? 

Jeg har mange forskellige tilgange og det er meget vigtigt for mig at skaberprocessen ikke bliver for ensformig. “Hard To Get” startede faktisk bare med sætningen:

// If I just play hard to get //

Som jeg havde stående i min notesbog. Jeg sørger altid for at have min notesbog med sætninger, ord, følelser og situationer med. Jeg medbringer også tit mine tarotkort, da de er en perfekt måde at få åbnet op for samtale og de lidt dybere følelser. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Jeg har egentlig aldrig nørdet artister. Jeg har lyttet til en masse forskellige sange af en masse forskellige artister. Men hvis jeg skal vælge nogle artister, som har gjort indtryk på mig, så er det Queen, Michael Jackson, Sia og Lady Gaga. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Lige nu flipper jeg helt ud over Noah Cyrus EP The End Of Everything. Jeg lytter også rigtig meget til UPSAHL. Hendes melodier er super særlige og hendes univers er alt for sejt. Tjek hende ud! 

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg er kommet ind på sangskriverskolen LIMPI i Norge. Jeg er derfor på vej væk for at dygtiggøre mig indenfor mit fag. Jeg synes, at det er utrolig vigtigt at blive ved med at udfordre sig selv. Skolen er startet af producer- og sangskriver-teamet Stargate, som har arbejdet med MJ, Beyoncé, Selena Gomez, Charli XCX og mange flere.

Hvad er drømmen?

– Jeg drømmer om at lave musik, som mennesker skaber minder til. De fleste jeg kender, kan genkende følgende udtalelser; “Det var det album vi hørte hele den sommer”, eller  “Den sang minder mig om min eks”. Tænk at have lavet baggrundsmusikken til nogens liv. Jeg er sangskriver, og jeg håber, at jeg kan få lov til både at skrive til mig selv og til andre. Jeg tror faktisk, at det vildeste ville være, at en af mine sange blev “solgt” til en af de artister jeg ser op til. Tænk at stå ved Orange Scene og se sit idol spille en sang, som man har været med til at skrive. Wauw det ville være kæmpe stort.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Min nye single “Hard To Get”. 

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– 100% Tequila Sunrise. Solopgang = ny dag = ny opløftende energi. Jeg håber at min musik føles sådan. 

[/ihc-hide-content]

 

Tags:
Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com