fbpx

Vi bringer soundtracket til resten af din Tour de France

Foto: Papooz // PR

Så går vi ind i sidste uge af årets Tour de France. I den anledning har vi fundet forskellige lækre numre fra franske artister, som du kan høre til hver enkelt etape her i den sidste uge af touren. Der er alt fra pop og electronica til disko og hiphop på listen. Tjek sangene ud herunder og få en ny favorit blandt alle de spændende franske artister.

Tirsdag den 15. september. Breakbot – “Be Mine Tonight”

Nu er vi endelig tilbage efter hviledagen, og der er ingen grund til at være ked af det mere. Ellers skal den franske DJ og hitmager Breakbot nok få sat gang i sidste uge af det franske cykelløb med dette moderne diskonummer. Det er den nyeste single fra den dansevenlige og funky artist, der udkom i foråret i år. På nummeret gæster den franske sangerinde Delafleur med sin karakteristiske og fortryllende vokal.

Onsdag den 16. september: Christine and The Queens – “Mountains (We Met)”

Nu møder vi for alvor bjergene, som titlen så smukt antyder. Nærmere alperne, hvor de sidste bjergslag skal slås. Det er de Tour de France-glade ikke kede af, og det er vi heller ikke her på redaktionen, når Christine and The Queens udgiver nyt musik. Den franske sangerinde og sangskriver er efterhånden et rimelig stort navn og skal selvfølgelig med på listen. Det er et nummer fra hendes nye EP, der udkom tidligere i år, La vita Nouva, der blandt andet også inkluderer hittet “Sorry I’ve Been Sad”.

Torsdag den 17. september: Juniore – “Le Cannibale”

Der er dømt tjubang-cykelløb med ekstremt mange højdemeter på denne etape. Så vi skal helt op på tungeste klinge med et nummer, der har samme navn som den legendariske cykelrytter Eddy Merckx – nærmere bestemt med nummeret “Le Cannibale” af den franske indiepop quartet Juniore. Musikgruppen er fra Paris og er albumaktuelle med pladen Un, Deux, Trois, der udkom tidligere i år. Eddy Merckx fik tilnavnet Kannibalen, fordi han vandt så meget. Denne dag bliver også en ordentlig mundfuld, og en vaskeægte vinder kommer først til mål i dag. Lyt til dette dejlige nummer og tjek gruppen ud, hvis du ikke kender dem!

Fredag den 18. september: Gabriel Garzon-Montano – “Bloom”

Etappen passer perfekt til dette stille nummer fra den fransk-colombianske multiinstrumentalist og sanger Gabriel Garzon-Montano, der med sin fløjsbløde vokal og akustiske guitar slet ikke er til at stå for. Det er hans nyeste single, der udkom den 10 septemper, du skal høre her. Det er stilhed før storm inden afgørelsenstime på enkelstarten, der finder sted lørdag. Gabriel Garzon-Montano er på gaden med nyt album den 2. oktober i år.

Lørdag den 19. september: Hocus Pocus – “Beautiful Loser”

I dag er det virkelig de smukke tabere – såvel som vindere – der skal findes. Det er tiden mod uret, og der er ikke noget sted at gemme sig. Hocus Pocus laver tidsløst fransk rap, med velproduceret og lækre organiske jazzede toner. Det er jazz-hiphop når det er bedst, og det er tilmed nogle fede tekster 20syl og holdet bag står for, der blander engelsk og fransk i henholdvis vers og omkvæd. Hør denne hiphop-banger til din lørdag og den afgørende enkelstart i årets Tour de France.

Søndag den 20. september: Papooz – “The Garden” & Paradis – “Paradis (Reprise)”

På sidstedagen – der kan blive en lang og kedelig etape, inden de når til Paris, hvor cykelrytteren har travlt med at sludre og drikke champagne – har vi hele to favoritter til jer. Det første nummer er “The Garden” af det franske band Papooz. De laver skæv retro-indiepop, når det er bedst. Singlen “The Garden” udkom den 8. juli tidligere i år. Hvis du ikke kender bandet, så tjek dem ud med det samme. Og hold øje – for der kan være et nyt album på vej!

Det andet nummer er fra den spændende franske elektroniske duo Paradis. De leverer noget af det bedste franske house-pop, som du kan opstøve. Nummeret er fra deres første og eneste officielle album Recto Verso. Den skal nok få dig sikkert ind til Paris og Champs-Elysees. Så er vi klar til at få den sidste sprint afgjort til et glas champagne til dette lækre nummer: ‘Rendezvous!’

Klaus Nørby Bondegaard
klausbondegaard@bandsoftomorrow.com