fbpx

Ugens Upcoming: Vola Tila

Foto: Per Thorresson

Vi er klar med endnu en omgang Ugens Upcoming, som i dag har den svenske duo Vola Tila i fokus, som laver alternativ indiepop med et twist af psychedelic.

Vola Tila er to fyre fra Sverige, som sammen laver indiepop tilsat en masse nostalgiske elementer fra 60’erne, 70’erne og 80’erne. Sammen laver de selv den musikalske proces, og deres ambitioner er heldigvis helt i top. Deres debut-EP Personality Apocalypse fik en masse ros af musikkritikere, og heldigvis har de et album på vej med endnu flere alternative psykadeliske poptoner samt en ny single som udkommer her den 28. oktober.

Hvem er Vola Tila?

– Vi er to sangskrivere og producere fra Sveriges vestkyst, som laver drømmende alt-pop tilsat twistede elementer, som vi elsker – helt fra klassisk musik til 70’er pop og elektroniske beats. Vi har arbejdede sammen i årevis men udgav vores første sang sammen i 2018 og blev færdige med vores album sidste sommer.

Hvordan vil i beskrive jeres lyd?

– Den ændrer sig hele tiden, men vi prøver at lave musik, som inspirerer os, uden at vi som sådan bekymrer os over, hvordan det lyder. Baseically, er det forskellige former af popmusik, hvor vi tager en del inspiration fra 60’erne, 70’erne og 80’erne, da der er så meget musik fra disse perioder, som vi elsker.

Hvordan startede i?

– Vi startede begge to med at lave musik i vores soveværelser lang tid, før vi kendte hinanden. Vi er ikke så skolede musiker som sådan, men vi har lært det lige så stille. Da vi mødtes, føltes det som om, at vi klikkede musikalsk med det samme.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Det er forskelligt for hver gang. Men for det meste, starter det med, at en af os kommer med en idé – det kan være et riff eller et par akkorder. Så kører det det frem og tilbage mellem os, indtil at vi har noget, vi begge elsker. Nogle gange kan en spontan jam resultere i nogle fede idéer også. Vi har ikke haft mulighed for at hyre en musiktekniker eller udlærte musikere grundet et lavt budget, så derfor laver vi alt selv. Men vi er begge kontrolfreaks, så det passer os egentlig meget godt for nu.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Det er virkelig et mix af artister, som har inspireret os over de sidste par år: Joy Division, Mozart, ABBA, Tame Impala, The National, Radiohead, Arcade Fire, Nirvana, John Lennon, David Bowie, Talking Heads, Jamie xx, Pink Floyd, T Rex og Interpol er nogle af vores helte.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– En helt masse klassisk musik – samt sjælden dub musik fra de sene 70’ere.

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Da vi netop er blevet færdige med vores album for ikke så længe siden, er vi mest på udkig efter alle former for inspiration – alle slags steder. Vi mangler bare det “tema” eller den retning, der resonerer med os, og så starte der.

Hvad er drømmen?

– At lave musik, som vi virkelig elsker – og dele det med folk! Og lave noget, som rammer ind i tidens ånd.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Vores næste single “Forget That I Love You”, for den sang har være spillet på repeat over de sidste to år, og vi er stadig ikke blevet trætte af den.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Det er en svær en! Rødvin med noget vodka Redbull var det første, vi tænkte på, da det både går op og ned på samme tid, men det må jo smage virkelig dårligt! Vi siger en Old Fashioned!

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com