fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 41

Foto: Søn // Sarah Michelle Riisager

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til soulet R&B, moderne reggae, dyb folk eller skæv indierock, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Søn – Danish Crown

Det spændende og særegne danske indierock band, Søn, er ude med et nyt album, der har fået noget af en spøjs titel, nemlig Danish Crown. Som sådan er der jo ikke noget galt i en dansk krone, men når det mest af alt konnoterer til en svineslagterivirksomheden, kan det måske forekomme mindre charmerende – men anderledes og bemærkelsesværdigt er det da. Nok om albumtitlen. Søn er garante for vedrørende og skæve tekster, der både er fjerne og surrealistiske og nære og socialrealistiske, og som på ingen måde associerer til masseproduceret svin på en fabrik. Albummet indeholder 11 numre, der inkluderer deres forrige singler og tager lytteren ind i deres unikke og skæve tekst- og lydunivers.

James Tillman – Modern Desires

Det er fire år siden, at singer/songwriter og producer James Tillman udgav sit debutalbum Silk Noise Reflex, og nu er han endelig tilbage med nyt album Modern Desires. Den dygtige R&B-artist inspireres af en masse forskellige genrer og forener alt fra bossa nova og latininspireret funk til 90’er hiphop og moderne neo soul. Modern Desires indeholder otte numre, der inviterer lytteren ind i den moderne storby efter daggry, som på en og samme tid er eksperimenterende i sin lyd men også er cool og minimalistisk. Det er moderne tekster med relevante tematikker – som albumtitlen også antyder – om blandt andet kærlighed, lyst, kontroltab, angsten fra fremtiden og fortiden.

Total Hip Replacement – Bliss

Danmark har fået sig et vaske ægte reggae-orkester – nemlig Total Hip Replacement, der tidligere har været Ugens Upcoming her på siden. Syvmandsorkestret kommer fra Aarhus og leverer moderne reggae fusioneret med forskellige andre stilarter; pop, dub, afro-beat og soul. Lyden leder tankerne hen på kunstnere som Fat Freddys Drop, The Black Seed og Steel Pulse. Nu er de ude med deres debutalbum Bliss, og tematikkerne sværmer om samme samtidige problematikker som ovenstående – refleksion over samfundsudviklingen med den dertilhørende tvivl, frygt, håb, og ja igen, tab af kontrol. Forsanger Victor West Hosbond uddyber:

– Sangene på ‘Bliss’ er for mig brudstykker af refleksion over samfundsudvikling, tvivl, frygt, håb og et øjebliksbillede på at være et ungt menneske i dagens Danmark. Tematikken er overordnet set omhandlende de små øjeblikke, der kan blive skelsættende både for det enkelte menneske, men også i udviklingen og reproduktionen af et system. Mange af sangene tegner nok et ret dystert syn på den moderne verdens kapitaliske forbrugssamfund, der på mange måder står overfor udfordringer og spørgsmål som systemet slet ikke er egnet til at besvare. Men håbet ligger nu alligevel latent i sangene, og det håber jeg at folk kan mærke når musik og lyrik kombineres. Det er den kontrast og dobbelttydighed vi mener navnet “Bliss” repræsenterer.

Nicky William – I Want To Feel It All

Endnu en af vores tidligere Ugens Upcoming, Nicky William, er ude med nyt album i dag. Den svenske singer/songwriter har udgivet EP’en I Want To Feel It All – en EP med tydelige trommebeats, fine guitarskæringer og stemningsfulde orgel-lyde tilført Nicky Williams dybe klang, der vækker mindelser til Leonard Cohen. Især på åbningsnummeret “‘I Fell In Love With Her’” introducerer han sin dybe vokal og vedrørende tekstunivers, der både omfavner det melankolske men også det humoristiske. I Want To Feel It All er en kompakt og stærk EP med fem sikre alternative folk-numre, der stadig eksperimenterer med genrer og til tider tilføjer elektroniske elementer til det rolige ellers folk-univers, som Nicky William befinder sig rigtig godt i.

Michael Bernard Fitzgerald – Love Valley

Vi bliver i den ‘folkede’ singer-songwriter genre, hvor Michael Bernard Fitzgerald har sluppet fine taktfulde toner på sit nye studiealbum Love Valley. Med sin sprøde vokal, fine melodier og poetiske tekster skaber han et fint og behageligt rum for lytteren. Love Valley er den canadiske sangers fjerde studiealbum, hvor han bliver i samme singer/songwriterstil. Albummet inkluderer blandt andet de den fine single “I Love That Sound” med artistens karakteristiske hæse vokal. Start din weekend roligt med et glas rødvin og Michael Bernard Fitzgeralds nye skive.

Gå heller ikke glip af:

Bee Bee Sea – Day Ripper
Curtis Waters – Pity Party
Meat – La Noia

Klaus Nørby Bondegaard
klausbondegaard@bandsoftomorrow.com