fbpx

Ny dansk duo skaber et smukt og eftertænksomt rum

Foto: Rasmus Glendorf

Den nye danske duo ‘Songs For Swimming’ er ude med en debutsingle, og der er ovenikøbet to – der hver især viser deres alsidighed og duoens styrke – hvor begge deres forskellige vokaler kommer i spil og til sammen står stærkt.

Songs of Swimming er navnet på et nyt dansk musikalsk projekt startet af sangerne og sangskriverne Rasmus Glendorf og Line Bøgh. Det er smukke alternative indie-sange, hvor elektroniske elementer møder et smukt og inderlig akustisk lydunivers.

Duoens allerførste udspil er en dobbeltsingle med henholdsvis “Yellow Fall” og “Friend”, der er en forsmag på deres EP, der står til at udkomme næste forår. Det er to smukke numre, der trods deres forskellighed, passer godt til det efterår vi er gået ind i – med gode melodier med en vis melankoli. De to kompagnoner komplimenterer hinandens vokaler velsmurt, hvor de hver især er forsanger på hver deres nummer. På”Yellow Fall” er det Rasmus Glendorf, der med sin sprøde vokal leder an. Indkapslet af deres fine melodier bliver der sunget nogle vedrørende sange. “Yellow Fall” handler om at vågne op og indse, at det forhold man er i, ikke er et man kan være i og om det benhårde og uoverskuelige farvel. På andet nummer “Friend” synger Line Bøgh frit fra leveren med sin flotte fine og stemningsfulde vokal, om en ven der lever livet på kanten.

Vi ønskede et output for vores idéer og sange. Som en væg fyldt med polarid-fotos der hver især beskriver vores liv og de situationer som livet bringer os selv og andre. Små nedslag i livet om tabte drømme, om at vågne, om at falde, og om at rejse sig igen. Sange man kan svømme til eller i hvert fald svømme hen til, siger Rasmus Glendorf om idéen bag Songs For Swimming.

Lyt til dobbeltsinglen her.

Klaus Nørby Bondegaard
klausbondegaard@bandsoftomorrow.com