fbpx

Seks DJ’s og producere du skal kende til

Foto: FARAO // Toby Mitchell

Hvem er det egentlig, som står bag de fede remixes eller albums fra din yndlings artist? Producerer og DJ’s forstår at arbejde med musik på en helt speciel og mere nørdet måde. Her på redaktion er vi selv musiknørder og har derfor lavet en guide til seks DJ’s og producere, som du skal kende til. Om du er til fængende hiphop-produktioner, disco-samples eller ren techno, er der helt sikkert noget for dig.

Anastasia Kristensen (DK)

Den danske DJ Anastasia Kristensen er en af de danske techno DJ’s, som virkelig har fået international succes og accept, og især på klubscenen er hun en af de eftertragtede. Hendes mixes og lydunivers er intenst – og udover at agere DJ, laver hun også sine egne produktioner. Her finder hun inspiration i alt fra 90’erne, til ballet og helt uhørte sange, som hun researcher sig frem til. Hun har spillet på klubber som Berghain i Berlin – og er man til techno, er hun én, der helt sikkert vil slå benene væk under dig og få dig i trance på dansegulvet.

Bård Berg (NO)

Norske Bård Berg er et relativt nyt skud på DJ/producer-stammen. Han studerede på det norske musikkonservatorium, da han pludselig fandt en kærlighed for elektronisk musik, og meget hurtigt fik han udgivet albummet Oslo Beats. Hans lydunivers er disko/funk i mere nutidige house-produktioner, og der er smæk på de groovende beats på sine numre. Han er flittig til at have andre spændende artister fra Norge med som feature, hvilket giver hans sange et ekstra lag. Hans univers er super dansabelt, drømmende og godt produceret ikke mindst. Bård Berg er virkelig dygtig til at skabe en stemning, som er svær ikke at give sig hen til.

FARAO (NO)

Produceren FARAO med det borgelige navn Kari Jahnsen er norsk – men bosat i Berlin. FARAO er noget af en blæksprutte, når det kommer til musikalske projekter, hvor hun blandt andet har udgivet albummet Pure-O under eget navn, producerer og spiller i producer-duoen Ultraflex – samtidig med, at hun også producerer for andre. For eksempel har hun i samarbejde med GRETA produceret den flotte debutplade Ardent Spring. FARAO er i den grad inspireret og fascineret af diskoen og de glitrende synthflader, som i stor stil er repræsenteret i førnævnte album. Hun har en kreativ og legende sans for lyde og instrumentering og er virkelig en sej og interessant kvinde, som man skal holde øje med.

J-Louis (US)

Den amerikanske producer og DJ J-Louis er ikke kun et geni når det kommer til at lave sin egen musik, men også når han producerer for andre artister. Han kan skrive samarbejder som Drake, Cardi B, Bryson Tiller og Chris Brown på sit CV – bare for at nævne nogle stykker. Når han producerer sine egne numre, finder han inspiration i lækre soulede og jazzede elementer og bringer det over i en mere moderne hiphop/R&B-produktion. Han startede ud med at lave sin musik i et iPhone-program, senere lagde han det op på Soundcloud, og derfra har det kun gået fremad. Udover, at han producerer albums for store kunstnere, agerer han også DJ for Bryson Tiller, hvor de turnerer verden rundt sammen.

Peggy Gou (KR)

Den Berlinbaserede DJ Peggy Gou er oprindeligt fra Sydkorea. Hun er et navn, som dukkede op ud af det blå og med raketfart fik skabt sig en vild DJ-karriere. Hun befinder sig i house-genren, men trækker tråde til technoen. Hun er især kendt for sine over crowdede og energiske DJ sets, som hun turnerer hele verden rundt med. Hun producerer sine egne sange/mixtapes, men er også garant for sine samplede remixes af andre sange og lydstykker. Hendes stil er vibrerende med post-disco tendenser, men i sit eget moderne lydlandskab. Hun skulle endda have spillet på dette års aflyste Distortion, og netop den booking fik meget omtale. Vi håber, at vi ser hende til næste åres Distortion til én stor eksotisk housefest.

Rob Smyles (DK) 

Rob Smyles er kunstnernavnet på den unge producer fra København med det borgerlige navn Sylvester Tiedje Løkken. Han er på rekordtid gået fra at være undergrundsproducer til blandt andet at have været med til at producere Topgunns seneste album SAS. Det har efterfølgende resulteret i, at han tidligere i oktober kunne underskrive en manageraftale med artisten. Ikke nok med det, har han også produceret for blandt andre Kidd, Artigeardit, KÅ og K-phax, hvilket allerede er et imponerende bagkatalog. Når han producerer i eget navn, er det med groovy beats i et mellow univers, og det er det perfekte soundtrack til en solrig efterårsdag. Det kommer blandt andet til udtryk på albummet Babymaker, som han udgav helt tilbage i 2017. Det er ikke ligefrem fordi, han har ligget på den lade side, for han har i den grad travlt med den lange kø af artister, som vil have ham til at producere for sig. Et ungt producer talent, som du skal holde øje. 

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com