fbpx

Ugens Upcoming: Caleido

Foto: Kathrine Binnerup

Denne uges upcoming, er det genreudforskende band, Caleido. Her er der tale om en gruppe unge mennesker, som virkelig dykker ned i de musikalske detaljer og sammen skaber de, de lækreste toner. Lær dem bedre at kende lige her.

Hvis man skulle nævne et dansk band, der dyrker neo-soul-genre, ville Caleido helt sikkert være et glimrende bud. De fandt hinanden i 1.G og mærkede med det samme et fælles drive for at skrive og komponere musik. De har lige udgivet deres anden EP Når Det Bliver Lyst, og du kan læse meget mere om bandet her.

Hvem er Caleido?

– Vi er et Københavnerbaseret, fem-personers band bestående af forsanger Dagmar Barrett, guitarist Nikolaj Hendriksen, bassist Tim Somerville, trommeslager Laurits Ringgaard og Signe Østlund på keys. Vi har spillet sammen i 3 år nu og har virkelig fundet os godt til rette blandt hinanden musikalsk.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vores lyd befinder sig i smørhullet mellem pop, soul og jazz. Det er blandingen af de umiddelbare, poppede melodier og de mere jazzede detaljer, der binder Caleidos lydunivers sammen. Det er en blanding af mange genrer, som mest af alt er den dansksprogede pendant til den amerikanske neo-soul. En genre, der ikke er så udbredt på dansk.

Hvordan startede I?

– Vi fandt ret hurtigt sammen i starten af 1.G, hvor Signe, Laurits og Nikolaj spillede sammen i et improvisationsorkester, hvor de klikkede musikalsk. Efterskolevennen Tim og klassekammeraten Dagmar blev hurtigt inkorporeret i bandet, og vi begyndte at komponere musik fra første øver. Ikke længe efter blev vi booket til en nordsjællandsk festival, og derfra begyndte vi for alvor at lægge kræfter i det. 

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Det er essentielt for os, at vores sangskrivning er 100 procent fælles. Når vi skriver musik, starter det typisk med, at en af os kommer med en idé, som vi sammen skriver færdig. Netop det, skaber vores lyd, som i høj grad er karakteriseret af vores forskellige musikalske baggrunde. Det kan godt betyde, at processen til tider kan blive lidt lang, da vi går meget ned i de helt små detaljer. På den måde kan alle se sig selv i både musikken og teksterne. Vi skriver om vores hverdag, det, der går os på, og det, der rører os.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Listen over inspirationskilder er lang. Blandt andet kan vi nævne det soulede Hiatus Kaiyote, Moonchild, Tom Misch og Anderson.Paak – men også noget mere jazzet som Athletic Progression, Mathias Heise og Snarky Puppy.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Lige for tiden er vi helt vilde med Lianne La Havas’ nye album. Den kører på repeat hos os alle sammen.

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Vi har lige udgivet vores anden EP, som vi er virkelig stolte af. Nu skal vi tilbage til øveren, skrive en masse sange og prøve at udforske nogle helt nye retninger for vores lyd. Vi har på det seneste ikke haft så meget tid til at skrive ny musik, hvilket vi alle sammen savner. 

Hvad er drømmen?

– Det kan godt være lidt svært at drømme lige nu med corona, men det fedeste er helt klart at spille koncerter. Selvfølgelig drømmer vi om at kunne spille på nogle af de store scener – Roskilde, VEGA og lignende. Det vigtigste er dog ikke de store scener, men at vi når folk, hvor de er – og kan røre dem. 

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– “Lydløs” fra vores nye EP. Den rammer på mange måder dét, der kendetegner vores lyd. Kontrasterne mellem stykkerne og mødet mellem genrerne. Det umiddelbare, poppede vers, der møder den mere energiske og punchy bro. Og udover, at vi er glade for “Lydløs” som sang, er den noget af det fedeste at spille live.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Long Island Ice Tea. Ikke fordi vi drikker den specielt meget, men fordi den måske minder lidt om os. Det er alt det bedste fra barskabet, smidt i samme glas – og selvom man ikke tror, det virker, så virker det.

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com