fbpx

Gør dine drømme til virkelighed med Danmarks mest ambitiøse musikbrancheforløb for artister, sangskrivere og producere

Foto: Matthew Kalapuch // Stock

Musikbranchen kan føles som en branche med masser af hemmeligheder og uskrevne regler man ikke har en chance for at lære at kende. Hvordan booker man en koncert? Hvordan får man fed omtale i pressen? Hvordan fungerer musikbranchen? Det er bare et lille udvalg af de spørgsmål du kan få svar på i et brancheforløb som Innovative Artist Academy.

En artist der har fået noget godt ud af Innovative Artist Academys musikbrancheforløb er artisten BBYBITES med det borgerlige navn Martha Maj Hauptmann. Hun har været kursist, og har i januar udgivet singlen “bby”. Hun har derudover været ugens upcoming her hos os. Om sin tid på kurset siger Martha:

At have været en del af Innovative Artist Academy har åbnet en hel ny verden – jeg har fået et ufatteligt stort billede af, hvad det vil sige at skulle bevæge sig som artist i musikbranchen, blandt andet hvad man kan forvente af andre og af sig selv. Derudover møder man de sødeste lærere, “drømmere” og kreative hoveder, der viser interesse i at lære fra sig, hvilket er enormt inspirerede. Jeg ville virkeligt ikke have været foruden.

Hvis man går rundt med en lille artist, sangskriver eller producer i maven, kan det være svært at vide hvad næste skridt er. Man har allerede øvet sig og er glad og stolt af det produkt eller den sang, man har skrevet. Men hvad så? Hvordan får man folk til at høre den? Hvordan får man muligheden for at spille den på en scene foran en flok mennesker. Det kan være svært at finde ud af, som Innovative Artist Academy selv beskriver på deres hjemmeside:

– Musikbranchen er kendt for at være en lukket branche, hvor det solide netværk og et solidt branchekendskab er altafgørende for at skabe sig en karriere. Innovative Artist Academy er derfor blevet skabt med et mål om, at bringe den etablerede branche og fremtidens talenter tættere på hinanden.

Netop bedre branchekendskab er hvad man får ud af forløbet som deltager. Det kan man blandt andet høre fra tidligere kursist Dina Fie Lorentzen:

Innovative Artist Academy har virkelig åbnet døren op til, hvordan musikbranchen fungerer. Jeg er kommet hjem med en masse viden, som har givet mig en større forståelse og endnu mere blod på tanden. Selvom jeg har måtte rejse langt for at komme på kurset, har det været det hele værd. Jeg føler mig meget mere klar til at følge min drøm (…)

I dag er der åbent for ansøgere til næste forløb – se mere på hjemmesiden.

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com