fbpx

10 hurtige til … Pleasure Raft

Foto: Morten Falk Overgaard (pressebillede)

I fredags den 5. marts udkom en ny og dansevenlig single fra Pleasure Raft, som vi dækkede her på redaktionen. Med et catchy omkvæd og lækker lyd om sangens omdrejningspunkt, der også ligger navn til titlen “Josephine”. I anledningen af singleudgivelsen har vi stillet manden bag projektet, Mathias Barfod, 10 hurtige spørgsmål.

Pleasure Raft er et skønt dansk projekt fra Mathias Barfod, der tidligere har været en del af gruppen The Attic Sleepers. For at komme tættere på den seneste single fra vores tidligere Ugens Upcoming, har vi spurgt ind til hans musik og den nye single “Josephine”.

1. Min musik er… 
Drømmende, æsfærisk, storladent, rocket, poppet, stille, melankolsk – alt afhængigt af hvilket humør jeg var i, da jeg skrev nummeret. Noget lader til at mit næste album, som jeg arbejder på for tiden, bliver et ganske melodisk og alsidigt værk, med lidt af det hele inde for indieverdenen. Der kommer både til at være noget rigtig poppet, noget mørkt og rocket, noget electronica inspireret og noget folk.

2. Jeg begyndte at lave musik, fordi… 
Min far spillede guitar. Og som lille dreng så jeg op til min far, og ville også lære at spille guitar. Hurtigt blev jeg afhængig af det og brugte senere i livet oceaner af tid på teenageværelset med en guitar i hånden. Et teenageværelset plastret med plakater af Kurt Cobain og Oasis. Senere på efterskolen tog det for alvor fart, da jeg startede mit første rockband, og resten er så historie.

3. Jeg finder inspiration i…
Mine egne følelser når jeg for eksempel har mistet et menneske i mit liv, jeg har holdt af, eller hvis jeg føler mig forladt og alene. Den melankoli det medfører, og den tomhed og ensomhed, der larmer inde i mig, gør mig inspireret og giver mig lysten og behovet for at skrive.

4. Min yndlingssang lige nu er… 
Bear in heaven – “Sinful Nature

5. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…
At jeg kan mærke det i maven med det samme, og ikke skal anstrenge mig for meget, før det lyder af noget. Det skal helst komme af sig selv, før jeg ægte føler noget.

6. Sangen “Josephine” er første udspil fra mit kommende album, som er…
Et melodisk og poppet album, med et lille twist. Det ender ud som et ret alsidigt album, som skyder lidt i forskellige retninger, men helt overordnet er ganske melodisk og drømmende.

7. Om “Josephine” ville folk blive overrasket over at vide…
At sangen var tiltænkt som et super langsomt instrumentalt nummer.

8. Sangen blev skrevet under en speciel periode i mit liv hvor…
Alting så småt begyndte at lysne for mig, og min inspiration kom fra et andet sted end det plejer – fra et lyst sted. 

9. Den skiller sig ud fra mine andre sange, ved at…
Den er danceabel og “singalong”.

10. Når man lytter min nye sang “Josephine”, skal man…
– Danse.

Lyt til “Josephine” på Spotify eller Apple Music.

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com