fbpx

Melby leverer magisk indie

Foto: Hedvig Wrede (pressebillede)

Den svenske kvartet Melby plejer at spille deres materiale tyndt inden de går i studiet. Det plejer faktisk at være publikums reaktion, der afgør, om deres sange overhovedet bliver aktuelle til en indspilning. Den fremgangsmåde har selvsagt ikke været mulig i den seneste tid, og det er den nye single “Magic” et eksempel på.

Melby debuterede i 2016, og siden har deres karriere haft en opadgående kurve. Både i forhold til afspilninger og spillejobs, men også i forhold til at deres lyd er modnet. Deres nyeste single “Magic” fremstår både helstøbt og gennemarbejdet, og det er tydeligt at de fire svenskere er ved at finde sig til rette på deres indie-hylde.
Om “Magic” fortæller Melby selv:

– Stockholm er virkelig et sted der kræver ekstrem realisme og konkrete forklaringer. Det kan være virkelig frustrerende, og “Magic” er en form for fri associationsrække ud fra det tema indpakket i en høflig, ligefrem pop-lyd

Man kan godt høre på sangen at den udspringer af frustration over, at tingene altid skal være i kasser. Akkordskiftende og melodien er nemlig yderst overraskende, og gentagende gange tager sangen et uventet twist. Lyt til den flotte single her:
Spotify
Apple Music

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com