fbpx

Iceage – Copenhagen Distillery

Foto: Laura Ioana V
Venue: Copenhagen Distillery del 1
Dato: Torsdag den 6. maj 2021

På trods af alle coronarestriktionerne, formåede Iceage at indtage Copenhagen Distillery med en vild kraft, som gjorde det svært at blive siddende.

Iceage – Copenhagen Distillery
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

Det er noget mærkeligt noget, det med at sidde ned til en rockkoncert. Jeg hverken tror eller håber, at vi nogensinde vænner os til at se koncerter under disse bizarre omstændigheder. Men jeg skal ikke brokke mig – jeg var til koncert i går, og den var pisse fed!

Dørene til destilleriet åbnede kl. 16, hvor vi (publikum) troppede op med vores mundbind, coronapas og biletter. Vi klarede det praktiske, fik et stempel og en plads ved et ventespot. Derfra blev vi hentet af en medarbejder, som fulgte os ned til et sæde og gav os et drinkskort samt lidt info om formatet. Var man tørstig efter øl eller drinks, skulle man række sin hånd i vejret, så en tjener kunne komme og tage imod bestilling og komme tilbage med de ønskede drikkevarer. På mange måder føltes det mere som at være på fin restaurant end til koncert. Men lige så snart de fem bandmedlemmer i Iceage trådte op på scenen, kunne man kende koncertformatet igen. Bandet leverede et sublimt show fra start til slut, med en både kraftfuld og delikat lyd. Elias Rønnenfelt – bandets karakteristiske frontperson – indtog rummet med en vild og dragende performance og holdt os alle tryllebundede med sin intense vokal.

Publikum kunne ikke så meget andet end at vippe med fødderne, nikke med hovederne og bare suge den energi til sig, som Iceage heldigvis havde masser af på scenen. De fem´bandmedlemmer lod sig tilsyneladende ikke genere af vores stille og siddende tilstedeværelse, men spillede med en dybt beundringsværdig kraft. Kontrasten kunne have skubbet koncerten i to retninger: det kunne have føltes off, at bandet spillede med så megen energi til en ‘side-ned-koncert’, eller det kunne have føltes off, at publikum sad ned til en så energisk koncert. Iceage formåede selvfølgelig at skabe en stemning af sidstnævnte. Hvis vi måtte, havde vi stormet op til scenekanten – så tæt vi kunne komme på bandet – og kastet vores kroppe rundt til de fantastiske sange.

Set’et var en god blanding af de velkendte og elskede klassikere som “Pain Killer”, “Hurrah”, “Catch It” og “The Lord’s Favourite One” og nye sange fra det netop udkomne album Seek Shelter. Herfra fik vi både lov til at høre den eminente og bundsolide “Vendetta” og det særlige lydstykke “The Holding Hand”, som, på trods af sin lettere komplekse og tunge fremdrift, fungerede helt sindssygt godt live! Jeg var ikke den eneste, som mærkede kraften og skønheden af nummerets lydeksplosioner; publikum klappede og hujede ekstra meget, da netop “The Holding Hand” feedede ud.

Vi fik også lov til at høre nogle af de sange, som endnu ikke var at finde på streamingstjenesterne i går, såsom “Drink Rain” og “Love Kills Slowly”. Det er altid en kæmpe ære, at få lov til at høre u-udkommen musik live, og hvor fik de fem musikere os publikummer til at glæde os til dagens albumudgivelse!

Tags:
Simone Wester Larsen
Simonelarsen@bandsoftomorrow.com