fbpx

SØNTH Collective har lavet et fælles hyldest-album

Foto: Gry Colding (pressebilllede)

Det musikalske kollektiv SØNTH Collective er klar med den ambitiøse udgivelse ’15 Waves for Ciani’, som er en hyldest til den elektroniske musiker Suzanne Ciani. Albummet er resultatet af et samarbejde mellem alle kollektivets medlemmer – og en hel masse gæster.

Det er et helt vildt projekt, det feministiske musikkollektiv SØNTH Collective har kastet sig over. Den nye udgivelse er nemlig intet mindre end et helt album, der afspejler samarbejdet mellem de fire medlemmer. Kollektivet består af artisterne ALOO, Cecilie Penney, Excelsior og Sofie Birch, og til fælles har de, at de alle er vilde med synthesizere og det lydunivers der kan skabes med instrumenterne. Udover kærligheden til synthesizere, er SØNTH Collective et feministisk kollektiv, der aktivt arbejder for at skabe ligestilling i musikbranchen ved at arrangere koncerter, invitere til workshops for og af kønsminioriteter – og nu også ved at udgive et fælles album. Albummet er en hyldest til deres fælles forbillede Suzanne Ciani, og om udgivelsen fortæller Cecilie Penney:

I løbet af coronatiden begyndte vi at savne det sammenhold vi ellers normalt finder til koncerter og begivenheder samt de samarbejder, der opstår omkring den skabende fase. Da vi i SØNTH så at Suzanne Ciani fylder 75 år til sommer, fik vi lyst til at fejre hende, hvilket ledte tankerne hen på et tribute-album skabt på baggrund af den inspiration hun giver os.”

Albummet hedder 15 Waves For Ciani og er, som navnet antyder, 15 sange, der alle bevæger sig i et flyvsk, synthesizer-domineret univers. Med til at skabe albummet har SØNTH Collective inviteret intet mindre end 11 andre kvindelige-, transpersoner & non-binære artister til at bidrage med en komposition. Der er al mulig grund til at sætte sig ned og lytte albummet igennem.
Du kan finde det her:
Spotify

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com