fbpx

Undertekst: Tre numre vi hører på repeat

Foto: Julius Ambrosius (pressebillede)

Er du ligesom os nysgerrig på, hvad din yndlingsartist selv går og lytter til? Så tjek denne artikelserie ud, hvor vi spørger danske og udenlandske artister om, hvad de i øjeblikket hører på repeat.

Undertekst er et forfriskende og ungt band fra Aarhus, som spiller melodisk pop/rock med finurlig, dansksproget lyrik. I begyndelsen af 2021 udgav de den fremragende debut-EP Det Her Det Undertekst. der som titlen så fint indikerer, fungerer som en præsentation af Underteksts musikalske DNA.

Senest er bandet udkommet med singlen “Timeglas”, der faktisk udsprang af en skoleopgave, som forsanger, Arthur, blev stillet af sin gymnasielærer. Opgaven bestod i at skrive en sang om tiden som gymnasieelev under corona. Og den opgave tog Arthur med sig i studiet, og forvandlede til en personlig sang, der fortæller om følelsen af urimelighed, når man lever i hvad der føles som et timeglas, hvor den dyrebare tid slipper ustyrligt væk, som sand der rinder ud mellem fingrene.
Undertekst er uden tvivl et af de mest interessante navne, der for tiden gør sig gældende på den danske vækstlagsscene. Derfor har vi spurgt dem, om vi må lære dem lidt bedre at kende gennem tre numre, de hører på repeat.

Bemärk – “Alting forsvinder”

Bemärk har det vildeste “star-potential” og skiller sig helt ud med sin stemme og gode melodier. “Alting forsvinder” er ærlig, rørende og godt håndværk. Han er next up!

School of X – “Feel of it”

ALT handler om omkvæd, og fuck mand, det kan han finde godt ud af. Og så sidder produktionen også lige i skabet. Det er desuden også fedt med orgelsolo, der bliver spillet på en måde, som bringer mig lidt tilbage til efterskole, hvor vi havde et stueorgel stående på 4-mands-værelset.

070 Shake – “Guilty Conscience”

Det er vildt hvordan nogle sange kan ramme én direkte i nostalgien, selvom man aldrig har hørt dem før. Sådan er det med den her sang. Den får en til at føle, at man er “the main character” i 3,5 minut. Shiiiiiiiiiit!

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com