fbpx

Astrid Cordes – UHØRT Festival 2021

Warning: Undefined array key "template_theme" in /customers/e/2/3/bandsoftomorrow.com/httpd.www/wp-content/plugins/reviewer/public/includes/class-review-shortcode.php on line 134

Foto: Julie Montauk (Pressebillede)
Scene: Gårdscenen
Dato: Torsdag den. 19 august 2021

Et af de større navne på uhørt i år, der blandt andet har fået massere af airplay på P6 Beat, lagde stærkt ud på den store scene.

Astrid Cordes – UHØRT Festival 2021
4.5 / 5 Reviewer
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/e/2/3/bandsoftomorrow.com/httpd.www/wp-content/plugins/reviewer/public/includes/themes/theme-section-scores.php on line 6
Rating0
Warning: Undefined property: stdClass::$template_minimum_score in /customers/e/2/3/bandsoftomorrow.com/httpd.www/wp-content/plugins/reviewer/public/includes/class-snippets-shortcode.php on line 245 Warning: Undefined property: stdClass::$template_maximum_score in /customers/e/2/3/bandsoftomorrow.com/httpd.www/wp-content/plugins/reviewer/public/includes/class-snippets-shortcode.php on line 246 Warning: Undefined property: stdClass::$template_auto_reviews_featured_image in /customers/e/2/3/bandsoftomorrow.com/httpd.www/wp-content/plugins/reviewer/public/includes/class-snippets-shortcode.php on line 248

Astrid Cordes, som nogen måske kender i forvejen fra hendes tidligere duoprojekt Shy Shy Shy, trådte frem med sit velspillede band på UHØRT festivals Gårdscene. I starten af koncerten var der lidt udfordringer med at balancere de forskellige elementer i lydbilledet med hinanden, men det blev heldigvis forbedret hurtigt. Cordes stærke sangskrivning kan fornemmes gennem samtlige sange under hele koncerten og hendes selvsikkerhed på en scene skinner igennem. Lydbillederne i Astrid Cordes’ musik kombinerer perlende synthesizere med drivkraftige trommer. De akustiske instrumenter blander sig med stor naturlighed sammen med de smukke og forskelligartede synthesizerteksturer, der lægger et perfekt tapet, og får Cordes stærke vokal til at stå frem. Lydbilledet og tekstuniverset står sammen i stærk harmoni, der tydeligt kommunikerer et væld af følelser som lytterne kan spejle sig i. Til Astrid Cordes koncert var der stort fremmøde taget festivalens størrelse i betragtning  Med sin inderlige og intime sang “There there” tog hun størstedelen af publikum helt tæt ind på sig og tildrog sig en intens opmærksomhed. Særlig stærkt stod nummeret “Portrait” hvor Cordes med sine malende ord beskriver tilblivelsen af et selvportræt, der samtidig fungerer som et tekstuelt selvportræt. 

Cordes leverede gennem koncerten en rutineret og stærk vokalperformance. Afslutningsnummeret “ivy”, der har et dystert udtryk, et lækkert rytmisk hook, og som havde en eklektisk skizofren synthsolo. Som publikum, kan man ikke andet end at glæde sig til, at Cordes i fremtiden deler ud af flere godter fra sangskriverværkstedet.

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com