fbpx

Cousin Kulas nye single er et musikalsk syretrip

Foto: luce + harry (pressebillede)

Med sin tydelige inspiration fra 60’ernes syrerock og tilbagelænede attitude føles Cousin Kulas nye single som et syretrip i lydform.

Det Bristol-baserede band Cousin Kula kom i går ud med singlen “BabyBack”, der føles som en moderne omfortolkning af 60’ernes syrerock. Dette gjorde de i forbindelse med deres signing til pladeselskabet Rhythm Section. Sangen åbner med en guitar tilføjet flange-effekter, et blidt keyboard, der er en smule ude af stemning og fuglefløjt. Allerede her er scenen flot opsat for den musikalske rejse, man i de næste fem minutter begiver sig ud på. På trods af denne relativt ‘lange’ spilletid formår “BabyBack” at holde sig interessant hele vejen igennem med introduktionen af en masse små detaljer i lydbilledet, temposkift og en exceptionel vokalpræstation fra forsangeren Elliot Ellison.
Sangen handler om et langdistanceforhold og de følelsesmæssige problemstillinger det kan medføre. Teksten beskriver den afmagt man kan føle i et forhold, man gerne vil beholde, men som flyder ud mellem hænderne på grund af den fysiske afstand. Dette kommer især kommer til udtryk i linjen >>Cause we spent, too long waiting around for a change // Floating face down in a lake of lost love<<.

Musikken sørger for at holde sig frisk og moderne med elementer som den tunge og ru bas, der nærmest gnaver sig vej igennem nummeret samt en utrolig interessant akkordprogression. Cousin Kula kan bryste sig med at have leveret et stykke musik, der genfortolker en genre og formår at få den til at føles frisk.

Du kan lytte til nummeret på Spotify.

Tags:
Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com