fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 31

Foto: Scout // Rory Cole // Warmth (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til punket 90’er grunge, indiepop eller fede remixes, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Mimic Octopus – Mimic Octopus

Den københavnerbaserede grunge-gruppe Mimic Octopus‘ selvbetitlede debutalbum udkom i slut juli og fortjener i den grad en plads i ugens vigtigste albumudgivelser, her efter sommerferien. Trioen beskriver selv deres lyd som Alice in Chains til pyjamasfest, der møder Spice Girls med depression. Deres nye album byder på et tungsindigt og dystert lydunivers, der trækker på både punk og indierock, hvor trommebeat og elektrisk guitar er albummets klare centrum. Albummet skifter mellem høje tempo-sange som “Mom” og langsomme, eftertænksomme numre som “Blackout”. Hvis du er fan af 90’-er grunge inspireret musik, er albummet Mimic Octopus et rigtig godt bud.

Lyt på Spotify.

Lyt på Apple Music.

Little DragonNew Me, Same Us Remix EP

I dag er Little Dragon udkommet med en remix EP af deres 2020-album New Me, Same Us. Her indgår blandt andet fire forskellige versioner af sangen “Hold On”, som alle tilbyder forskellige fortolkninger af den ellers meget poppede albumversion. På deres remix EP har den svenske gruppe selvfølgelig et meget mere elektronisk udtryk, end det var tilfældet på albummet, der var gennemsyret af lækre popmelodier. Men det klæder i den grad Little Dragons velkendte numre at blive omfavnet af et remix eller fem. På remix EP’en tæller ni forskellige feature acts og den passer uden tvivl rigtig godt til en god og festlig fredag aften.

Lyt på Spotify.

Lyt på Apple Music.

Bleachers – Take the Sadness Out of Saturday Night

Den amerikanske indiepop artist Bleachers, også kendt under navnet Jack Antonoff, har udgivet sit fjerde studiealbum Take the Sadness Out of Saturday Night. Som sangskriver og producer Jack Antonoff gør det bedst, har han udgivet en sand indieplade, hvor han blandt andet har valgt at lade selveste Bruce Springsteen gæste på åbningsnummeret “Chinatown”. Derudover har han inviteret Lana Del Rey med på nummeret “Secret Life”. Albummet har en mere akustisk og lidt mindre poppet facade og emmer også af en dybfølt og seriøs tone. Bleachers nye album vil være mere end et lyt værd for alle de indie-elskende fans derude!

Lyt på Spotify.

Lyt på Apple Music.

IDER – shame

Megan Markwick og Lily Somerville er de seje kvinder, der står bag den engelske duo IDER. I dag er de udkommet med deres andet album shame, som byder os ind i et elektronisk og poppet univers, der er spækket med fede percussions og en masse lækre synthesizere. Med numre som “cbb to b sad” skaber IDER en drømmende atmosfære med en ekstremt catchy lyd, som alle elektronisk og popmusikfans vil elske at være en del af.

Lyt på Spotify.

Lyt på Apple Music.

Scout – Rather Be Blind (Than See My Life Without You) EP

Sidst men ikke mindst vil vi fremhæve Scout og hendes debut EP, som vi bare ikke kan få nok af. Den britiske sangskriver og musiker drager paralleller til 80’ernes synthesizer era, hvortil hun tilføjer et moderne poppet lag. EP’en byder både på det beattunge og dansevenlige nummer “Rather Be Blind” og det mere tilbagelænede nummer “Never Fade”. Desuden giver EP’ens åbningsnummer “California Dreaming” rigtige gode sommervibes, hvilket jo kun passer perfekt til denne august måned.

Lyt på Spotify.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com