fbpx

UHØRT-aktuelle IVA hylder musik og tegnsprog på singlen “Misunderstanding”

Foto: Irfaan Khan (Pressebillede)

Varm op til årets UHØRT Festival ved at lytte til IVAs nyeste single, der handler om at udtrykke sig gennem sangtekster og tegnsprog.

IVAs single “Misunderstanding” er ikke bare en velskrevet og catchy popsang. Det er også en sang med noget på hjertet. Den handler nemlig om noget så fundamentalt som kommunikation, der for IVA fungerer bedst gennem sangskrivning og tegnsprog. Da hendes mor er hørehæmmet, er hun vokset op med tegnsprog i hjemmet, og hun har derfor været vant til at finde sin egen måde at kommunikere på. IVA udtaler i den forbindelse:

Fordi min mor er hørehæmmet, var det nødvendigt at finde en anden måde at kommunikere på. Jeg husker, at det var virkelig sjovt at lære tegnsprog, og det var en kommunikationsform, som fungerede rigtig godt. Jeg blev senere i processen også ret hurtigt bevidst om, at sprog er meget mere end bare ord.

IVA skrev “Misunderstanding” på baggrund af en misforståelse mellem hende og en ven. En misforståelse, der fik alt for store konsekvenser for deres venskab og derfor igangsatte en masse tanker hos sangskriveren:

Det var en dum misforståelse over en sms, der havde gjort, at vi ikke længere snakkede sammen og hvor er det ærgerligt, at en misforståelse kan være med til at ødelægge en god relation. Jeg håber, at ’Misunderstanding’ kan fungere som en reminder om, at det er vigtigt, at vi italesætter tingene og giver hinanden chancen for at forklare os, før vi lukker døren i. Ingen er tankelæsere.

Misforståelsen er heldigvis blevet talt ud og er nu blevet til en fantastisk popperle, som du kan lytte til på Spotify.

Oplev stjerneskuddet IVA, når hun spiller live på årets UHØRT Festival. Hvis du vil vide mere om hende, kan du desuden (gen)læse det interview, som vi lavede med hende sidste år her.

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com