fbpx

Blaue Blume – SPOT Festival 2021

Foto: Karoline Mutinta Jørgensen
Venue: Store Sal
Dato: Fredag den 17. september 2021

Blaue Blumes koncert på sidste dagen af Spot Festival 2021, var smuk, men gav ikke det afslutnings brag vi havde håbet på.

Blaue Blume – SPOT Festival 2021
3.5 / 5 Reviewer
Rating0

Den eksperimenterende gruppe Blaue Blume, var et glædelig syn på dette års festivalprogram, da de har haft trukket stikket i noget tid. Men i 2019, udkom de med albummet A bell of Wool, som blev rost til skyerne, og personligt er det også et af mine yndlingsalbum fra det netop det år. Jeg havde derfor høje forventninger til deres optræden, som skulle blive det helt store afslutningsbrag på Spot Festivals aller største scene. Der var naturligvis propfyldt samt en helt særlig stemning i den summende sal. Bandet gik i gang til lyden af en overdådig produktion, og en centreret Modular synthesizer, hvor frontmanden Jonas Smith stod det meste af tiden, og sendte vilde, høje og magiske lydflader ud, der dannede rammerne for den unikke lydoplevelse. Man kan ikke komme udenom, at vokalen i Blaue Blume, er super karismatisk for netop deres lyd, og en helt unik faktor. Desværre blev den tit overdynget af den høje produktion og bandets ellers velspillende toner. Det var en skam, at man meget sjældent kunne høre teksten, men når den de få gange stod helt soleklart, var det tilgengæld virkelig smukt.

Både det bombastiske nummer “Bombard”, “Loveable” og “Morgensol” hvor Jonas Smith synger på dansk, var at finde på setlisten, og det var helt klart højdepunkterne fra koncerten. Også det velkendte nummer “Macabre” tilbage fra 2017, var en kæmpe crowdpleaser, hvor alle kunne rocke med.

Bandets fokus var helt klart at skabe en kunstnerisk lydoplevelse, og det var mere abstrakt end jeg havde forventet, så det var passende, at det var de store numre fra deres bagkatalog, som de havde taget med til deres set. Den dygtige frontmand, virkede en smule introvert, men man kunne tydeligt se og mærke hans tryghed i sin synthesizer, hvor han dannede de smukke lydarrangementer til perfektion.

Med tanken om den store afslutningskoncert på den største scene på Spot festival, havde jeg måske ikke valgt Blaue Blume, til den opgave. Det var en yderst smuk og god oplevelse, men som publikum blev jeg mere lullet til ro efter en ellers fantastisk festival, Man savnede en smule mere attitude og energi til så sen en koncert på sidstedagen.

Med det sagt, er der ikke en finger at sætte på hvor dygtige musikere det band besidder, og Blaue Blume er og bliver et af de mest originale og unikke bands, der er på den danske musikscene – jeg er glad for at de er tilbage, og det var skønt endelig at være i deres selskab.

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com