fbpx

Erika de Casier – Journey Fest 2021

Foto: Dennis Morton (Pressebillede)
Scene: Outdoors
Dato: Fredag den 3. september 2021

Fremadstormende Erika de Casier demonstrerede på Journey Fest, hvorfor hun har fortjent sin internationale hype.

Erika de Casier – Journey Fest 2021
4 / 5 Reviewer
Rating4

Det danske popstjerneskud Erika de Casier har ganske forståeligt fået opbygget en opmærksomhed omkring hendes 00’er-inspirerede R&B, der er både catchy og quirky. Kombinationen af det kølige udtryk, de minimalistiske produktioner og hendes fløjlsbløde vokal er som skabt til international hype, og det var dermed også en artist med op til flere streaminghits på CV’et, der skulle lukke fredagens line-up på årets Journey Fest.

Til koncerten havde hun medbragt et skarpt skåret liveband bestående af en trommeslager på SPD og en guitarist på skiftevis klassisk guitar og elbas. Allerede fra koncertens begyndelse lagde de iskoldt ud med smooth R&B-rytmer og en selvsikker attitude, der var lige præcis dét, Journeys publikum higede efter. Erika de Casier besidder en virkelig karismatisk frontpersona, der under koncerten fremstod både cool og selvsikker, men også ydmyg, jordnær og i øjenhøjde, hvilket resulterede i charmerende grin mellem sangene og en gennemgående god stemning på både scenen og blandt publikum. Med en tør humoristisk undertone smeltede hun ind i publikums jargon, når hun eksempelvis smed kække kommentarer til sin lydtekniker som “Kan vi få det lidt højere?!”, der gik rent ind hos det lidt beduggede publikum. Stikpillerne til sin lydtekniker virkede heldigvis hverken ondskabsfulde eller arrogante, men skabte derimod en god stemning hos det fremmødte publikum, der fornøjerligt råbte “Højere!” til den stakkels lydtekniker, som sikkert skulle overholde nogle lydstyrke-reglementer for udendørskoncerter.

Vokalen var enkelte steder en anelse usikker, men hun redede det fint med sin sympatiske udstråling og smittende smil. Koncertens svaghed lå til gengæld i den manglende dynamik mellem numrene, der var svære at skille fra hinanden, og som langt hen ad vejen fulgte den samme opskrift. Under debutsinglen “What U Wanna Do?” fra 2017 forlod guitaristen scenen, hvilket indikerede, at der skulle ske noget nyt, men arrangementet skiftede ikke karakter – derimod var der bare flere elementer på backingtracket. Hits som “Little Bit” og “Do My Thing” fra debutalbummet Essentials skilte sig en smule mere ud grundet deres ekstra fængende melodier, der skabte singalong-stemning blandt publikum, men virkemidlerne og den soniske overflade var langt hen ad vejen identiske med resten af sangene: et tilbagelænet R&B-groove med gennemførte MTV-vibes og en lige så 00’er-inspireret klassisk guitar. En velfungerende opskrift, der i koncertsammenhæng bare blev en smule ensformig i længden.

Erika de Casier skal dog have kæmpe cadeau for at skabe en så festlig stemning med relativt langsomme R&B-numre. Isoleret set var sangene nemlig alle sammen bløde og tilbagelænede, men hun formåede virkelig at skabe dans og glæde blandt det fremmødte publikum, der tog godt imod bandets smooth rytmer og hendes sympatiske, jordnære udstråling.

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com