fbpx

O/RIOH er træt af kapitalismens tag i musikbranchen

Foto: Sofi Hellberg Olsson (Pressebillede)

Unikke O/RIOH er træt af at lefle for kapitalismen i jagten på hittet, så hendes nye single “Money, Pt. 1” er en fortælling om hendes oplevelser i en aflukket branche, hvor penge er alt.

Man hører ofte om, hvor svært det kan være at bryde igennem i musikbranchen, og Bands of Tomorrow blev faktisk skabt som et direkte modsvar til dette problem. Sanger, sangskriver og producer O/RIOH har valgt at tage problemstillingen op på sin nye single “Money, Pt. 1”. I dette nummer fortæller O/RIOH, med det borgerlige navn Rikke Østergaard, hvordan hun har ændret og rettet ved sig selv i et forsøg på at leve op til branchens forventninger. Østergaard fortæller selv om singlen:

– Jeg var til ‘speed dating’ med forskellige gatekeepers fra musikbranchen. Alle, måske på nær én, gav mig samme råd: “Du skal fokusere på at lave det der ene hit”. Når jeg tænker tilbage på det, ser jeg for mig, at de allesammen så helt ens ud, ligesom Mr. Smith fra Matrix og talte helt synkront med samme stemme. Ret nøjer. Det er et billede på kapitalismens tag i musikbranchen, og hvordan den fordrer konkurrencementalitet og ensartethed. Samtidig er det et billede på mit eget forhold til kapitalisme. Jeg kan ofte opleve mig selv lefle for den, når jeg søger anerkendelse og succes, men samtidig hader og afskyr jeg kapitalisme big time. Men det kan I høre mere om i “Money Pt. 2

“Money, Pt. 1” er ment som en forsmag på O/RIOHs kommende album COMPLEX, hvor næsten alle sangene vil udgives i to dele, for at vise, at der sjældent er én sandhed, da virkeligheden er mere kompleks end som så. Vi venter derfor spændt på “Money, Pt. 2”.
Med sine kantede beats, hårde tekster og giver-ikke-en-fuck-attitude er O/RIOH en forfriskende tilføjelse til den danske musikscene. Musikken er hård, den er clubbet og festlig, men samtidig samfundskritisk. Det er svært at lægge O/RIOH i en kasse, og det er nok fordi, man slet ikke burde forsøge.

Du kan høre “Money, Pt. 1” på Spotify her.

Tags:
Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com