fbpx

Cousin Kula tilføjer jazz til deres psykedeliske lyd

Foto: Alfred Thirolle (pressebillede)

Det britiske band Cousin Kula har udgivet ny single med dertilhørende musikvideo og annoncerer samtidig dato for det kommende debutalbum.

Bristol-baserede Cousin Kula er nok et af de bands, der skiller sig mest ud musikalsk. Tidligere på året beskrev vi singlen “BabyBack” som et musikalsk syretrip, så nu er det tid til at spænde sikkerhedsselen, for trippet er langtfra ovre. Bandet har netop annonceret deres debutalbum, der får titlen Double Dinners og udgives allerede den 26. november. Som smagsprøve på albummet er sløret løftet for singlen “Now That You’re Gone”, som sågar har fået sin egen musikvideo. Nummeret har den samme tilbagelænede attitude som deres tidligere udgivelser, men denne gang fornemmer man en tydelig indflydelse fra moderne jazz i både rytmik og harmoni.

I musikvideoen ser man bandet spille foran en gul baggrund, som matches af bandets gule påklædning og bades i et dæmpet, varmt lys. Det lyder umiddelbart som en simpel og jordnær konstellation, men kameravinklerne, de visuelle effekter og bandets fjogede smil skaber alligevel en trancelignende og uvirkelig stemning. Forsangeren Elliot Ellison fortæller om videoen:

– Vi ville gerne lave en video, der i bund og grund er albummets cover-foto som en musikvideo. Konceptet var, at alt skulle være fuldstændigt gurkemejefarvet, hvor det hele var håndfarvet af mig selv. Vi brugte 10 kilogram gurkemeje og farvede 24 meter stof samt alt vores tøj, hvilket tog dage og hele huset stank af gurkemeje! Plus, mine hænder var orange i flere uger. Vi ville gerne omfavne det faktum, at vi kom til at mime det hele, gøre det en smule “Toppen af Poppen”-agtigt med instrumenter, der tydeligvis ikke var sluttet til, og hvor vi ikke tog det for seriøst. Essentielt set lallede vi bare rundt i et enormt varehus i en dag med gult tøj på.

Hvis du gerne vil opleve resultatet af de mange dages flid, kan du se musikvideoen på YouTube her. Ellers kan sangen høres på Spotify her.

Tags:
Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com