fbpx

Den norske neo-soulgruppe Fieh slipper ny funky single

Foto: Jonathan Vivaas Kise (Pressebillede)

Norske Fieh er vendt tilbage med ny musik, nemlig den funky single “Grendehus Funkadelic”.

De syv medlemmer i den moderne soulgruppe Fieh følger op på deres debutalbum fra 2019 med en funky single, der føres frem på et uigennemtrængeligt ørehængende groove med et utal af farverige instrumenter og flotte soul-inspirerede vokaler. “Grendehus Funkadelic” er førstesinglen fra det kommende album In the Sun in the Rain, og handler om kærlighedshistorier, der opstår i dit lokale forsamlingshus. Sangskriver Sofie Tollefsbøl fortæller følgende:

– [Singlen er] inspireret af, hvordan folk går rundt og er helt stressede og generte hele ugen, indtil de pludselig bliver helt vilde fredag aften i forsamlingshuset. Det illustreres ved, hvordan folk sidder pænt ved bordet fra klokken 19 til 13, og derefter går amok på dansegulvet og ligger halvnøgne i en grøft mod slutningen af aftenen. Teksten slutter med, at den person, du har ventet på hele aftenen, kommer ind i rummet, og derefter bliver alt magisk og til sidst en smule kaotisk. Den er inspireret af de sene nætter i forsamlingshusene i [de norske] landsbyer.

Fieh slog igennem med singlen “Glu” tilbage i 2017, hvor de fik stor national opmærksomhed. Siden har gruppen fået et mere internationalt udsyn med deres ekstatiske koncerter og konstant udviklende lyd.

Du kan høre det funky singleudspil “Grendehus Funkadelic” lige her.

Tags:
Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com