fbpx

Fieh: Tre numre vi hører på repeat

Foto: Jonathan Vivaas Kise (Pressebillede)

For ganske nylig er norske Fieh vendt tilbage med ny musik siden deres debutalbum fra 2019, og i den forbindelse har vi spurgt dem om hvilke tre numre, som de ikke kan få nok af for tiden.

Den norske neo-soul gruppe Fieh har præsenteret et væld af kompromisløse, funky numre, hvor de virkelig formår at sætte deres særlige præg på Nordens musikscene. Senest har de udgivet den funky og dansable single “Grendehus Funkadelic”, som føres frem på et gennemtrængende groove, omsvøbet i alverdens farverrige instrumenter, der netop kendetegner den talentfulde gruppes kreative flow. Fieh slog igennem tilbage i 2017 med singlen “Glu”, som fik international opmærksomhed og samtidig fik sat gruppen på det musikalske landkort. Siden er gruppen blevet kendt for deres ekstatiske koncerter og udviklende lydbillede, som vi snart får lov at nyde mere af, når de udgiver deres kommende album In the Sun in the Rain.

Vi har spurgt de syv gruppemedlemmer om hvilke tre numre, som kører på repeat hos dem for tiden – og faktisk fik de lov at tilføje et ekstra nummer til listen!

NAYANA IZ – “RANI”

– Vildt beat, vildt flow, vildt britisk! Jeg fik et chok, da jeg hørte den første gang. Også en fed musikvideo. Så vidt jeg ved, er NAYANA IZ også en del af et britisk kollektiv, som hedder NiNE8, og jeg anbefaler også nummeret “Cold Hands” af dem.

Hør “RANI” af NAYANA IZ på Spotify lige her.


GKR – “Morgunmatur”

– En islandsk klassiker! Fandme noget af det bedste, jeg har hørt fra Nordeuropa eller Norden nogensinde. Jeg har haft videoen på repeat på det sidste. Det giver et utroligt kick at høre et så godt flow på et sprog, man ikke forstår. Der er et eller andet med energien i den musik, som giver en lyst til at hoppe og danske i et islandsk naturlandskab. Jeg anbefaler også Meira, Tala Um og Parti, som jeg egentlig alle sammen har haft på repeat på det sidste.

Hør “Morgunmatur” af GKR på Spotify her.


Little Simz – “Woman”

– Den her har jeg også meget bogstavelig talt haft på repeat i flere perioder på det sidste. Elsker lyden, elsker trommerne, elsker orgelet, elsker akkorderne, elsker den intro!?!?! Jeg elsker alle de små greb, som skaber progression i sangen og ikke mindst, så elsker jeg rappen. Sygt “swingende” oplæg. Jeg har været fan af Little Simz, siden jeg hørte “Mandarin Oranges Part 2” i 2014, og hver gang jeg har hørt hende siden, har jeg synes, at det hun laver, er inspirerende. Jeg så hende faktisk live i Bergen i 2018! Hun er en ægte rockstjerne.

Du kan lytte til “Woman” af Little Simz på Spotify lige her.


Bonnie Raitt – “Thank You”

– Jeg opdagede den her for ganske nylig, selvom det er en sang fra 1971. Den går direkte i mit hjerte – sikke en sangstemme og sikke nogle akkorder!

Hør “Thank You” af Bonnie Raitt på Spotify lige her.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com