fbpx

Ginne Marker: Tre numre jeg hører på repeat

Foto: Grit Sanders (Pressebillede)

Ginne Marker er ude med sit andet album ULTERIA i morgen fredag den 15. oktober, som kommer i forlængelse af hendes anmelderroste debutalbum ”For Seasons to Come”. I anledning af det kommende album har vi spurgt den jazzpoppede komponist om, hvilke tre numre hun ikke kan få nok af for tiden.

Den danske singer-songwriter og guitarist Ginne Marker er for alvor kommet under vores radar efter hendes debut, og med hendes seneste singleudspil “Titans” tyder det nye album på en musikalsk udvikling i kunstneren jazzpoppede lyd. “Titans” er blot ét af de numre, som vi har fået som en forsmag for ULTERIA-albummet, og her bliver vi præsenteret for et folket jazz-nummer, hvor en rolig rytmeguitar akkompagneres af Ginne Markers udsøgte vokaltalent. Vi glæder os til at høre det kommende album, der ifølge Ginne Marker selv markerer en ny begyndelse for kunstneren med sange, som både er skrøbelige og kraftfulde såvel som ærlige og eftertænktsomme.
Imens vi spændt venter på udgivelsen af ULTERIA, kan du herunder få et indblik i hvilke tre numre, som kører på rotation hos den talentfulde kunstner for tiden.

Jordan Rakei – “Unguarded”

– Jeg har fulgt Jordan i mange år. Han har lavet mange gode sange – og især album, dét format er han virkelig god til. Jeg har lige købt hans nye plade og er ved at dykke ned i numrene, så jeg kan have dem under huden, når han kommer til Vega næste år. Det er en super fed blanding af soul, R&B, jazz og bare meget groovy. “Unguarded” er en af dem, jeg allerede har hørt mange gange.

Lyt til “Unguarded” på Spotify lige her.

Bon Iver – “Holocene”

– Jeg er glad for at nævne album mere end sange, som noget jeg har på repeat. Og det seneste års tid har jeg genhørt Bon Ivers selvbetitlede album igen og igen. “Holocene” er et smukt og meget hypnotiserende nummer. Utrolig flot og stemningsfuld vokal. Og så er den måde, akkordskiftene ligger på, virkelig fed – nedslagene er der hele tiden, men de tunge slag ligger forskelligt. Det giver en følelse af noget ubalance som kontrast til det hypnotiserende guitarriff, der ligger. Det er også noget, der har inspireret mig i min egen sangskrivning – helt specifikt har jeg et nummer på min nye plade, ULTERIA, der hedder “Upper Hand”.

Lyt til “Holocene” på Spotify lige her.

Bisse – “Antennebarn”

– Igen – hele albummet, Tårefilm, er bare så fint. Det har kørt på repeat det seneste år, og “Antennebarn” rammer mig hver gang. Første gang, jeg hørte det nummer, blev jeg nødt til at sætte mig ned – det ramte mig bare fuldstændigt. Teksten, musikken og outroen.

Lyt til “Antennebarn” på Spotify lige her.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com