fbpx

J. Ludvig III dekonstruer popmusikken på nyt soloprojekt

Foto: Therese Vadum

Trommeslager fra Athletic Progression, Jonathan Ludvigsen, slipper førstesinglen “shell” fra kommende soloalbum Sadboy Fusion,

Bag den københavnerbaserede soloartist J. Ludvig III står Jonathan Ludvigsen, der netop har løftet sløret for sin debutsingle “shell”. J. Ludvig III præsenterer et elektronisk lydunivers med autotunede vokalspor i en spændende genrekombination, der trækker sig fra det avantgardistiske til det EDM-inspirerede. Kendt som trommeslageren i den jazzede trio Athletic Progression viser J. Ludvig III sig som en artist, der både har vision for det komplekse og det melodiske, hvilket gør, at nummeret “shell” bedst kan forstås som en dekonstrueret popsang. Han italesætter tungsindige emner som ensomhed og det at turde bryde ud af angstfølelsen ved at være brutal ærlig. Jonathan Ludvigsen fortæller om sin debutsingle:

– Da jeg spillede “shell” live for første gang, fik det min mor til at græde, og siden har den fået mig til at græde, fordi den rammer min forhistorie med lavt selvværd og håbløshed i kærlighedsrelationer og i de forventinger, som jeg sætter til mig selv. Det er hurtige glimt af en person, der er så låst fast i usikkerhed, at han blev nødt til at møde dén person, som var villig til at låse op for ham. På den måde handler den meget om barrierer, både musikalske og personlige.

Du kan opleve J. Ludvig III live den 18. november på Empire Cinema i København, og i mellemtiden kan du leve dig ind i hans elektroniske lydunivers i form af førstesinglen “shell” lige her.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com