fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 45

Foto: FABER // Phie Beckett Stenbæk (Pressefoto)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra en spritny festival til et møde mellem musik og visuel kunst. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Resonator

Hvor: Diverse spillesteder, Odense
Hvornår: Tirsdag den 9. november til lørdag den 13. november

I denne uge løber den spritnye venuefestival Resonator af stablen for første gang. Festivalen er fordelt på forskellige spillesteder rundt omkring i Odense, hvor man for den nette sum af 300 kroner får adgang til over 20 koncerter i ugens løb. Fredag den 12. november kan man blandt andet opleve den dansk-tyrkiske trio AySay, hvis debutalbum blæste vores anmelder bagover, samt den sydkoreanske duo Dal:um, der optræder onsdag den 10. november med deres dybfølte musik spillet på traditionelle strengeinstrumenter. Efter alle de musikalske indslag afsluttes festivalen med et afterparty lørdag aften.

FABER

Hvor: Xenon, København
Hvornår: Onsdag den 10. november

FABER er nok et af de mest interessante navne på den danske vækstlagsscene. Hendes legesyge, elektroniske lyd ville i sig selv være nok til at skille sig ud, men når det kombineres med en digterisk lyrik, får man en kunstner, der ikke er som nogen anden. Tidligere på året udgav FABER sit debutalbum PORTRÆTTER, som vores anmelder var meget begejstret for, så det bliver spændende at opleve musikken live til releasekoncerten på Xenon.

Julie Ellinor

Hvor: Villa Kultur, København
Hvornår: Onsdag den 10. november

Sanger og sangskriver Julie Ellinor har haft et 2021 fyldt med fremdrift, blandt andet hvor singlen “Disarray” blev udpeget som Ugens Uundgåelige af P3. Julie Ellinors lyd er præget af længsel, der både kommer til udtryk i de jordnære tekster, men især i de støvede synthesizers og stemningsfyldte guitarriffs. Til koncerten på Villa Kultur akkompagneres hun desuden af en stryger-duo, der uden tvivl vil få den i forvejen personlige musik til at føles endnu mere nærværende. Koncerten indgår som en del af kulturprogrammet VÆKST, der støtter op om vækstlagskunstnere på tværs af kunstgrene, og man vil derfor efter Julie Ellinors optræden kunne opleve en udstilling af Franziska Hoppe.

Kaizer x DØTRE x Dragongirl

Hvor: Teater Katapult, Aarhus
Hvornår: Lørdag den 13. november

Befinder man sig i Aarhus på lørdag, har man muligheden for en helt unik oplevelse. Det kulturelle fællesskab MUX har arrangeret en aften, hvor musik, dans og visuel kunst går op i en højere enhed. Her vil der være koncerter fra den vokalbaserede drømmepop-duo DØTRE, den eksperimenterende artist dragongirl, som blander klubmusik og performancekunst og Kaizer, der optræder med sin grænsesøgende alt-pop. Koncerterne ledsages af visuelle elementer fra danser og koreograf Ellen Lampe, en VJ-performance (visuel pendant til DJ) fra VJ Iben Tryel og visuel kunst fra organisationen Projekt224.

Ecstacy In Order

Hvor: Hotel Cecil, København
Hvornår: Lørdag den 13. november

I fredags udgav Ecstasy In Order opfølgeren til debutalbummet XIO2, med den passende titel XIO3, hvor man på pladens syv numre kan opleve trioens industrial-house. Musikken har en dyster kvalitet i sit elektroniske univers, hvor en punket vokal med forvrængede effekter boltrer sig. Trioen, bestånde af Oskar Dinesen, Peter Bidstrup og Rasmus Hastrup, har udtalt om koncerten, at “Efter et sært år er vi taknemmelige for endelig at kunne vende vores energi udad sammen med jer; det tænker vi, at vi alle har brug for.” Så hvis man også har brug for at vende energien udad, kan man besøge Hotel Cecil, hvor Ecstasy In Order optræder med sine musikalske energieksplosioner.

Gå heller ikke glip af:
Odd Loop – Fredag den 12. november (Operaen på Christiania, København)
Undertekst – Fredag den 12. november (Hotel Cecil, København)

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com