fbpx

Lil Tjay – Tap1

Foto: PR
Venue: Tap1
Dato: Tirsdag den 9. november 2021

Lil Tjay indtog Tap1 og Danmark for første gang på turneen ‘Destined 2 Win’, hvor der hurtigt blev varmet op til kæmpe fest, der desværre blev lidt forsinket. 

Lil Tjay – Tap1
3.5 / 5 Reviewer
Rating0

Den amerikanske rapper Lil Tjay er en del af den fremadstormende generation, som præger hitlisterne og nutidens ungdomskultur overalt i verden. Allerede som 16-årig udgav han musik og lavede flere anerkendte sange og mixtapes. Det hele tog for alvor fart, da han sammen med rapperen Polo G udgav hitsangen “Pop out” og senere albummet F.N, som gav det rigtige skub til en stor karriere. Man kan sagtens høre, at Lil Tjay har rødder i Brooklyn, men han blander trappen med melodier og sang, hvilket gør ham unik og til et friskt pust, som de nye rappere allerede er inspireret af. Nu er han klar med sit seneste album Destined 2 Win og en igangværende turne, som tager ham igennem store dele af verden. Koncerten var oprindeligt planlagt i Amager Bio, men på grund af efterspørgsel er den rykket til Tap1. Forventninger er høje, når Lil Tjay svinger forbi Danmark for første gang!

Allerede før jeg ankom til Tap1, kunne jeg se strømninger af unge mennesker, der hastede til den voksende kø udenfor. Publikum bestod hovedsageligt af teenagere, nogle ældre og nogle yngre, ledsaget af forældre. Da jeg kom ind, stod der i forvejen flere hundrede trofaste fans tætpakket foran scenen og sikkerhedsvagterne havde nok at se til. Omkring klokken 20:00 gik Maurice på scenen som første opvarmning act. Med sange som “Ny strategi” og “Ikk min skyld”, samt dansemoves, fik han publikum nogenlunde med. Der var en flydende overgang til andet opvarmnings act Trey & Zay, som spillede deres første sang sammen med Maurice. Trey & Zay havde flere folk hørt om, og de kom ind med vild energi, plus en fuck finger til janteloven. De smarte fyre fra BMB-Label spillede blandt andet “Rider” og “Bunda”, som fik det unge publikum til at danse og hoppe som vilde. 

Der gik desværre omkring 45 lange minutter før Lil Tjays dj kom på scenen og han måtte varme publikum op igen. Alligevel glemte det loyale publikum hurtigt forsinkelsen og gik amok til et medley af de seneste rap hits. Da hovedrollen endelig dukkede op iført elefanthue samt kæmpe diamanthalskæde til aftens første sang “Headshot”, blev han blændet af et par tusind telefoner fra publikum, som alle bød ham varmt velkommen. På scenen var Lil Tjay, Dj og en ven som fungerede som hype-man. Energien mellem de tre spillede og der blev hurtigt budt op til moshpit, som man ikke skulle nævne to gange for publikum. Jeg stod selv i kampens hede og måtte hurtigt droppe at skrive noter i mit lille hæfte. Kort efter blev sangen “Resume” sat på, hvor Lil Tjay dedikerede den til hans ´day one fans´. Det var bekræftende at se flere stå og rappe/synge den udenad, hvilket viste, at han er mere end et one hit wonder. Der blev skiftet tempo flere gange igennem koncerten, og da Lil Tjay gik fra at hoppe på sangen “Run it up” til den langsomme og melodiske sang “Sex sounds” forvirrede desværre en større gruppe tæt på mig, som lavede et par mislykkede moshpit. Dog fik Lil Tjay, på sangene med lavere tempo, lov at vise sin stemme uden autotune, hvilket slet ikke skuffede. Der var flere interaktioner med publikum og på sangen “Hold on”, fik han igen lyst hele salen op og inviterede til fællessang. Sangen fortsatte med Lil Tjays måske største kommercielle hit “Calling my phone”, hvor jeg endda kunne spotte forældrene synge med i hjørnerne. Dernæst kom der en række sange “War”, “Zoo York” og “Mood swings”, som alle havde tilfælles at de var lavet med den nu afdøde rapper Pop Smoke. Det kunne tydeligt mærkes, at han var savnet selvom sangene blev forkortet, så det kun var Lil Tjays egen del, der bragede ud af højtalerne. Koncerten eskalerede videregående da sangen “Pop out” blev spillet og alle, som bare kendte lidt til Lil Tjay, gav sit med til at holde en fest. Derefter fulgte der en mindre pause, hvor den stigende temperatur blev italesat af den nu glinsende Lil Tjay i bar mave, og hvor der samtidigt blev kastet vandflasker ud. Pausen blev lidt for lang, men det viste sig at det vand, som ikke allerede var drukket, skulle kastes ud i et vand stunt til sangen “F.N”. Sangen fungerede rigtigt godt, plus det lykkedes nogenlunde med vand ideen, og før man have set sig om, takkede Lil Tjay af og inviterede kækt til privat efterfest. Det var ikke helt afslutningen, da han kort efter spillede hans mest aktuelle sang “Not in the mood” og folk hoppede igennem til det allersidste nummer.

Mine forventninger til koncerten indebar ikke et stort live orkester eller udenlandske gæsteoptrædener. De indebar til gengæld en ren vokal fra Lil Tjay og et vildt publikum, hvilket blev indfriet. Angående vokalen kunne man høre, at Lil Tjay sagtens kunne synge og hvis han ikke var på spottet med rappen, så var hans hype-man. Publikummet var virkelig vildt og oprørsk, men det floppede få gange med de mislykkede moshpits og snakken ved de stille sange. Opvarmningen var rigtig god med de nye danske artister, men meget af luften røg ud af ballonen, da Lil Tjay ikke kom på direkte efter. Jeg snakkede med flere af de loyale fans efter koncerten og de var fuldt ud tilfredse. Selv kunne jeg godt have bedt om en mere fyldestgørende oplevelse, og derfor ender jeg med at give den 3/5. Tak til Lil Tjay og tak til det vilde publikum som løftede hele oplevelsen!

– Skrevet af Emil Høgh

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com