fbpx

Sauna Senere udgiver EP’en “EP”

Foto: Luca Bilbo Rasmussen (Pressebillede)

Det danske band Sauna Senere har udgivet deres debut-EP med den selvforklarende titel EP, som er præcis lige så broget som bandet selv.

Når et band eller en kunstner løfter sløret for deres første større udgivelse, føles det altid som om, man får et indblik i lige netop deres musikalske univers. I Sauna Seneres tilfælde vil en spadseretur gennem deres lydlandskab være fyldt med grå containere og beskidte gader, men ikke mindst mennesker med store personligheder, der udveksler røverhistorier henover en grøn ølkasse. På trods af pigtrådsguitar, dunkende basmelodier og hastende trommerytmer er der en følsomhed over musikken, der på samme tid både føles som en parodi af og en hyldest til flødepoppen.

Sauna Senere beskriver selv deres musik som “skizofrene lyduniverser”, hvilket forklarer denne dobbeltsidighed, som man mærker. Dog forankres musikken i en lyrik, der planter begge fødder solidt på jorden, og netop dette fortæller bandets forsanger lidt om:

– Det har en helt anden intimitet over sig at skrive på dansk. Det rammer mere direkte. Vi kan få det poetiske frem i sproget på dansk, fordi vi kender sprogets nuancer.

Du kan lytte til EP’en EP på Spotify her.

Tags:
Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com