fbpx

Helven ude med uforudsigelig single i dag

Foto: Jonathan Vivaas Kise (Pressebillede)

Norske Helven udgiver snart sin debut-EP, og nu er hun klar med sidste smagsprøve i form af den grænsesøgende single “my love my love”.

Den norske sanger og sangskriver Helven kan i dag udvide sin diskografi med nummeret “my love my love”. Nummeret er sidste single, inden Helven udgiver sin debut-EP den 14. januar, og den sætter baren højt for, hvad man kan forvente på den 21-åriges første større udgivelse. I sidste uge talte vi med Helven, som til daglig hedder Jenny Bakke, i forbindelse med, at vi havde hende som Ugens Upcoming, og her beskrev hun sin særlige lyd som “HiFi-lofi”, hvilket er rimelig rammende for hendes modsætningsfyldte univers. I det ene øjeblik trækker Helven tråde til Lana del Reys tågede lyd, i det næste går hun i retning af grænsesøgende og alternativ R&B.

Den nye sang “my love my love” hører til i sidstnævnte kategori, da den undervejs muterer i uforudsigelige retninger, så man hele tiden bliver positivt overrasket. Marimbaens barnlige klang høres over dystre harmonier og går i samspil med den dragende vokal, mens trommerne fortsætter på en tilnærmelsesvis “drum-n-bass”-manér, inden dette erstattes af en trappet hi-hat. Hele tiden er nummeret i fremdrift, og det føles altid som om, at der er en nøje overvejet intention bag den destination, der bevæges mod.

Du kan lytte til det uforudsigelige nummer “my love my love” på Spotify her.

Tags:
Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com