fbpx

Ugens Upcoming – NikoCorlin

Foto: Tiffany Louise Hoff (Pressebillede)

NikoCorlin har med blot to udgivne singler allerede demonstreret sin alsidighed som sangskriver, og vi glæder os derfor enormt meget til at høre hendes kommende debutalbum. Vi har stillet den unge musiker 10 spørgsmål, så du kan lære hende bedre at kende.

Sanger og sangskriver NikoCorlin har i de sidste to år arbejdet på en masse musik, som hun nu er klar til at dele med resten af verden. Som en forsmag på et kommende debutalbum har hun udgivet den genrefusionerende sang “Swimming in Horizon” og senest det støjrock-inspirerede nummer “Keep Coming Back”. På blot to udgivelser har NikoCorlin vist, at hun prioriterer det enkelte nummers udtryk over behovet for at holde sig til en fast lyd. Hvis et nummer har brug for en forvrænget guitar, udelukker det ikke, at det næste nummer måske ville have godt af en elektronisk vokal. Fælles for musikken er dog en klar fonemmelse af, hvem NikoCorlin er, og hvis man allerede ikke kan få nok af den unikke kunstner, har vi stillet hende 10 spørgsmål, så du kan lære hende lidt bedre at kende.

1. Hvem er NikoCorlin?

– Et projekt, der bestræber sig på at lave musik, der kan føles vedkommende for andre. Musik, der forsøger ikke at være for låst af tendenser eller genrer, men tror på, at sangene ender der, hvor de skal – og hos dem de skal.

2. Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Som noget, der kommer fra et umiddelbart sted. Lyden har et forskelligt udtryk alt efter hvad sangene vil. Jeg kan godt lide at tænke hver sang som sin egen, og bekymre mig mindre om helhed og rød tråd. Det, tror jeg, sker helt af sig selv, hvis bare sangene og musikken kommer fra et oprigtigt sted i en. De er et produkt af en følelse eller situation, som jeg har nedskrevet for at forstå den, og får hver sin lyd og udtryk herigennem. Det kan være rock, genert, pop, mærkeligt eller folk.

3. Hvordan startede du?

– Jeg startede med at skrive historier som barn, og de historier blev senere flettet ind i sange. Jeg sang dem mest til mig selv eller min mor, for tanken om at de skulle ligge på nettet, føltes som en alt for brutal og uoverskuelig ting for en sart teenagekrop. Jeg blev ved med at skrive, og har senere fundet gode mennesker at skrive dem med, skrive dem til – det føles som en stor gave at have en kreds, der er nysgerrige og har lyst til at lytte, arrangere, producere, spille live og inspirere.

4. Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Det starter typisk ud fra en sætning, jeg har skrevet ned på min mobil, en memo-optagelse med bilstøj eller andet godt i baggrunden eller en følelse (helst en lidt tung en). Så skriver jeg ud fra det på min guitar. Så arbejder vi med den i computeren eller indspiller den live med band. Det er vigtigt for mig, at det er intuitivt og umiddelbart, og jeg er mest til det simple. Dermed ikke sagt, at jeg ikke elsker rock og vildt, men pausen efter – stilheden imellem melodier – er det bedste sted for mig.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Mange, specielt kvindelige, musikere har haft og har enorm stor indflydelse på lyden. Sangskrivere som Adrienne Lenker, Feist, Cat Power, Okay Kaya, Lana Del Rey, Joanne Robertson og bands som Big Thief, The Smiths og Rolling Stones. Også danske navne som ML Buch, Nikolaj Nørlund, First Flush og Uden Ord. Selvfølgelig mine venner, som også laver musik.

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Phoebe Bridgers album Punisher.

7. Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– At færdiggøre mit debutalbum, som dygtige venner kredser om – kærlighed til Milo Duckert Aurvig og Em$il Emborg blandt andre!!

8. Hvad er drømmen?

– At lave musik med dem jeg holder af, være omgivet af natur og passe på den, spille koncerter for mennesker, og forhåbentlig give dem en oplevelse, de kan huske. På et tidspunkt vil jeg gerne prøve at indspille et album helt alene, måske gemt langt væk ude i natur.

9. Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Jeg synes helt sikkert, at man skal lytte til begge singler, der er ude – og hele albummet når det kommer of course!

10. Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Rom og Cola? Fordi min musik er lidt mørk, men også meget cute.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com