fbpx

Yumi Zouma tager dig i hånden og ud af pandemiens mørke

Foto: Nick Grennon (Pressebillede)

Lige om lidt kan du høre det fjerde album fra Yumi Zouma, der netop har droppet den fjerde og sidste single “Where The Lights Used To Lay” forud for udgivelsen.

Det New Zealand-fødte alt-popband Yumi Zouma udgiver meget snart deres fjerde album Present Tense, som på mange måder bærer præg af den altoverskyggende corona-pandemi. Albummet er nemlig opstået på tværs af landegrænser via fjernsessions fra hver deres hjem i USA, New Zealand og England, og har udviklet sig i takt med pandemien. En sang der især bærer præg af denne udvikling, er det seneste nummer “Where The Lights Used To Lay”, som bandet lavede de første skitser til allerede i 2019. Dengang var de alle i længerevarende parforhold, men da sangen var færdig i slutningen af 2021 havde kun et af disse parforhold klaret sig igennem pandemien. Josh Burgess fra bandet beskriver sangskrivningsprocessen således:

– “Where The Light Used To Lay” endte med at afsløre sig selv som en bittersød sang om vanskeligheden ved at få styr på sit liv efter man slår op og den lokkende fremtid, den klarhed og lethed som enden af tunnelen kan tilbyde. Det er sjovt hvordan en sang kan ende med at afsløre sig selv på overraskende måder, selv for forfatterne. Det er lige dele konfronterende og betryggende at vide, at underbevidstheden begynder at bearbejde længe før det bevidste når dertil. Uanset hvad er det rart at have et øjeblik med en sang, hvor man tænker: “damn, ain’t that the truth!

Den opmuntrende instrumentering, der rummer varme akkorder og en guitar som driver sangen fremad, er samlet i en lækker popproduktion. Toppet af med en lys og tydelig vokal bliver den bittersøde fornemmelse i teksten virkelig sat i rampelyset.

Albummet Present Tense udkommer lige om lidt, nemlig den 18. marts, og bandet tager i den henseende også på turné, hvilket bringer dem forbi Ideal Bar i København den 29. marts. Ventetiden er ikke så lang endnu, men hvis du virkelig ikke kan vente eller bare er interesseret i hvem Yumi Zouma er, kan du lytte til “Where The Lights Used To Lay” lige her.

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com