fbpx

BJØRN – VINTERHI

Foto: Benjamin Graham (Pressebillede)
Label: 100blaa
Udgivelsesdato: Fredag den 25. marts 2022

BJØRN melder sin ankomst som solokunstner med en magtdemonstration af en debut-EP, og påtvinger sig en plads på den danske hip hop-scene.

5/5 Stjerner

Efter at have dyppet tæerne i bassinet med de to singler “SKORPION” og “FORMINDSKET”, springer BJØRN nu helhjertet ud fra timetervippen som solokunstner med debut-EP’en VINTERHI. Nogen vil måske genkende Eigil Bjørn Meldgaards stemme, da han udgør den ene halvdel af den sjælede R&B/hip hop-duo UNG-SKAB, dog er hans soloprojekt mere dystert og introspektivt. 

VINTERHI har BJØRN skabt en gennemført oplevelse, hvori lytteren gradvist trækkes igennem forskellige sindstilstande. Dette ophøjer debut-EP’en over så mange andre, da det ikke blot føles som en præsentation af en ny artist, men i stedet føles som en invitation til at træde ind i et helt nyt univers, der adskiller sig fra så meget andet på den danske hip hop-scene.

De sjælede elementer fra UNG-SKAB er tydeligt til stede, især på titelnummeret “VINTERHI”, hvor en groovy bas og et drilsk klaver danner rammen om BJØRNs velskrevet hooks og tilbagelænede rap. Nummeret har en mystisk og dragende effekt, hvilket gør det enormt velfungerende som åbning for EP’en, og under sangens afsluttende violinstykke tog jeg mig selv i at få sommerfugle i maven over, hvad der nu skulle ske. Og jeg blev på ingen måder skuffet, for da sangen “MINI DØD”s knasende 808’s ramte mine øregange, var jeg solgt som stanglakrids. Omkvædet er catchy, vokalen er selvsikker og synthsene er ligeså bløde og tyktflydende som en iskold milkshake på en varm sommerdag. Hvilket er passende, for ikke lang tid efter mødes man af de kølige beats i “SKORPION”, som gæstes af Karrierekanonen-aktuelle MAS og sangeren Roselil, som udgør den anden halvdel af UNG-SKAB. Nummerets tunge bas og legesyge hi-hats skaber fremdrift i guitarens lange, bølgende harmonier, og får nummeret til at føles som et melankolsk pusterum, som hvis man stod alene på altanen til en fed fest.

På blot fem numre formår BJØRN at fortælle en overordnet historie, og man tvivler på intet tidspunkt på hans evne til at fortælle den ordentligt. VINTERHI er ikke blot en imponerende debut, men en decideret magtdemonstration, hvor BJØRN ikke bare melder sin ankomst, men påtvinger sig en plads på den danske rap-scene.

Tags:
,
Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com