fbpx

5 sange, der har fået koncertaktuelle Ziggy Marley hertil i dag

Før de store hits og mange streams har selv de største stjerner og hitmagere startet et sted. Vi har fulgt dem alle på deres musikalske rejse fra den første singleudgivelse til det store gennembrud. I denne artikelserie har vi samlet fem numre fra Ziggy Marleys bagkatalog, der har været med til at få ham hertil i dag.

Ziggy Marley har ført sin musikalske arv videre efter hans afdøde far, den legendariske reggaestjerne Bob Marley, der vist næppe behøver nogen nærmere introduktion herfra. Det er uden tvivl et stort eftermæle, som er efterladt Ziggy Marley, der både som frontmand i the Melody Makers og sidenhen som soloartist har valgt at føre reggaegenren videre i hans fars ånd – og selvom der uomtvisteligt er ligheder mellem far og søns musikalske universer, så har Ziggy Marley altså alligevel skabt sin helt egen lyd og fanskare. I dag har Ziggy Marley nemlig formået at positionere sig som en af nutidens mest indflydelsesrige reggaenavne på verdensplan.

Hans musikalske karriere begyndte efter hans fars alt for tidlige død, da han etablerede familiegruppen Ziggy Marley and the Melody Makers, hvor han var forsanger og hans mor og tre søskende ligeledes var med i lineuppet. Den jamaicansk-amerikanske reggaegruppe havde flere succesfulde albumudgivelser tilbage i 1990’erne, før Ziggy Marley tog springet ud i sin solokarriere i starten af 00’erne. Her er det også gået ham godt og med en lang række albums i rygsækken kan det være svært at pege på, hvornår hans karriere for alvor tog fart. Alligevel har vi i denne artikel udvalgt fem numre fra Ziggy Marleys musikalske bagkatalog, der har været med til at få ham hertil i dag.

“Dragonfly” (2003)

Hvis du er vild med reggae, så er du helt sikkert stødt ind i titelnummeret “Dragonfly” fra Ziggy Marleys første soloplade. Med karakteristiske reggaerytmer og Ziggy Marleys sprælske sangstemme har sangen over 10 millioner lyt på Spotify. Nummeret er både groovy og fremadtænkende i forhold til traditionel reggae, og det er netop dét, som Ziggy Marley er kendt for. Vi kan både fornemme inspirationer fra blues og folkmusikken på “Dragonfly”, hvilket måske er det, som gør, at den tiltrækkes af et så stort publikum. Du kan høre “Dragonfly” lige her.

“True To Myself” (2003)

Det selvreflekterende nummer “True To Myself” indgår også på Dragonfly-albummet, og med hele 93 millioner lyt på Spotify er nummeret ubestridt den mest populære fra reggae-ikonet. Som titlen indikerer, handler sangen om Ziggy Marleys frihed som musiker til at være sig selv. Det kommer blandt andet til udtryk, når musikeren giver sig i kast med at genrefusionere ved netop at nytænke reggae som genre. Når det er sagt, så er der samtidig en masse genkendelighed i musikken – ikke mindst til Bob Marleys forbilledlige lyd. Lyt til “True To Myself” her.

“Love Is My Religion” (2006)

På Ziggy Marleys andet studiealbum Love Is My Religion finder du nummeret af selvsamme navn. Det er meget klassisk for reggaegenren, at fokusere på tekstlige tematikker omkring fred og kærlighed, hvilket også gør sig gældende på dette nummer. Med en reggae-poppet lyd synger Ziggy Marley sig ind i hjertet på dem, som lytter til hans musik. Nummerets tilbagelænede trommer, akustiske guitar og Marleys opløftende sangstemme er forklaring nok på, hvorfor det blev modtaget så positivt, som det gjorde. Af samme grund fungerer nummeret også strålende i sin akustiske form. Du kan lytte med på “Love Is My Religion” lige her.

“Beach in Hawaii” (2006)

“Beach in Hawaii” finder du også på Ziggy Marleys Love Is My Religion-album, og her er referencerne til Bob Marleys legendariske lydunivers slående. De rytmiske off-beat trommer og melodiske strenginstrumenter står i smuk kontrast til den sorgmodige sangtekst og personlige fortælling, hvor Ziggy Marley gentager fraserne: // I wish you were here with me // on a beach in Hawaii //
Du kan høre nummeret på Spotify her.

“Cornerstone” (2022)

Med den nyeste singleudgivelse “Cornerstone” gør vi et større spring i tiden, da singlen er blevet udgivet i år. På “Cornerstone” har Ziggy slået sig sammen med brødrene Stephen, Damian, Ky-Mani og Julian Marley under scenenavnet The Marley Brothers. Vi naturligvis bliver i reggaegenren, og nummeret er endnu et eksempel på, hvordan reggae-blodet løber i årene på hele familien. Lyt til den spritnye single her.

Du kan opleve Ziggy Marley, når han giver dansk koncert i Store Vega i København mandag den 4. juli 2022, hvor der er lagt op til et eminent reggaeshow.

Tags:
Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com