fbpx

PRISMA – Roskilde Festival 2022

Foto: Creative Commons (Pressebillede)
Venue: Rising
Dato: Søndag den 26. juni

PRISMA indtog scenen med stil og leverede en koncert, der havde den helt rigtige energi fyldt med masser af larm, forskellige soloer og lækre harmonier. En koncert som i den grad fangede alles opmærksomhed.

4,5/5 Stjerner

De lyse nætter er endelig tilbage, hvilket ofte medfører liv og glade dage hos mange danskere. En energi der i den grad kunne mærkes under Roskilde festivalens første opvarmningsdag, hvor en af de acts, som skulle udsmykke denne smukke sommeraften, var søsterduoen PRISMA. Forinden koncertstart skulle de to søstre, Frida og Sirid Kristensen, naturligvis have en mindre lydprøve for at tjekke om alt var klar, og allerede på dette tidspunkt var plænen forlængst blevet fuld af mennesker, som var klar til et brag af en fest. Jeg selv havde et godt kendskab til deres musik og har oplevet PRISMA live et par gange før, så jeg kan kun erklære mig enig med resten af publikum. Jeg forventede absolut også en festlig aften!

Ved koncertstart, klokken 23.00, begyndte scenelyset at blinke og der skulle ikke mere til, før publikum begyndte at klappe. Få minutter efter blev hele plænen gennemstrømmet af musik, der kom fra de store højtalere alt imens scenen blev badet i et dunket rødt lys. Lige i det pigerne gjorde deres entre på scenen stak publikum hænderne i vejret, begyndte at klappe i takt til musikkens rytme og med ét var koncerten i gang. Der var uden tvivl lagt an til en episk koncert.

Under hele koncerten var der et stående humør, som både var at se blandt publikum på plænen og musikere på scenen. Gennem hele koncerten var der en fin overgang mellem alle sangene, som blev udført af et tydeligt forenet band, hvor deres samlede energi gav oplevelsen en unik helhedsfølelse, som smittede af på de festglade gæster.
Et element som stak særligt ud, var søstrenes trommebreak i midten af koncerten. I en glidende overgang skiftede lyset fra at blinke til alle sider til det samme røde dunkle lys, som koncerten havde startet ud med. En høj tikken fyldte hele luftrummet og ind på scenen blev der sat to store trommer. Frida og Sirid stod nu overfor hinanden med trommestikker i hænderne og havde en intens øjenkontakt, hvorefter de begyndte at tromme og synge. Deres intense tommespil og sang skabte en vild energi blandt publikum, og fungerede samtidig også som et rigtig fint afbræk, som gjorde at man aldrig nåede at kede sig. Hvis der skulle sættes en finger på noget, måtte det være, at der desværre var lidt problemer med lyden fra tid til anden – men intet der ødelagde helhedsoplevelsen.

Overordnet set havde PRISMA et nærvær, som virkelig fangede tilskuernes opmærksomhed, og hvis ikke alle var med fra start, så blev de det i hvert fald da sange som “Drive” og “Villains of the Night” blev spillet, hvor stort set alle hoppede, sang med på omkvædene og kastede hænderne op i luften. Koncerten vær fyldt med masser af sprød larm fra lækre instrumentale soloer, fede harmoniske melodier og en energi der i den grad kunne mærkes i blandt alle i publikum.

Liv April Theede Lauridsen
livapriltheede@bandsoftomorrow.com